استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در سوریه روز چهارشنبه (14 بهمن) تعلیق موقت گفتگوهای ژنو را تا تاریخ 25 فوریه اعلام کرد.
دی میستورا پس از دیدار با ریاض حجاب، رئیس ائتلاف مخالفان سوری موسوم به «کمیته عالی مذاکرات» گفت: «صادقانه به این نتیجه رسیده ام که پس از هفته نخست گفتگوهای مقدماتی، نه فقط ما بلکه ذینفعان نیز باید کارهای بیشتری انجام دهند.»
وی افزود: «آنقدر در سازمان ملل فعالیت کرده ام که بدانم، زمانی که با جنگی پنج ساله رو به رو هستید که سرشار از لحظات سخت بوده است، نه فقط مصمم بلکه باید واقع بین نیز باشید.»
با این حال دی میستورا تاکید کرد که این تعلیق به معنی «پایان کار» و «شکست گفتوگوها نیست.»
پیش از آن نیز، بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل و سرپرست هیئت نمایندگی دولت سوریه در گفتگوهای ژنو تأکید کرد، «سعودی ها، ترک ها و قطری ها» باید مسئولیت این «ناکامی» را برعهده بگیرند.
وی تصریح کرد: «آنها گردانندگان اصلی و اربابان هیئت ریاض هستند.»
پس از اعلام تعلیق سه هفته ای در گفتگوهای صلح سوریه، «کمیته عالی مذاکرات» گفت تا زمانی که خواستههایش برآورده نشود، به میز مذاکرات بازنمی گردد.
حجاب در جمع خبرنگاران گفت: «این هیئت فردا (پنجشنبه) ژنو را ترک می کند و تا زمانی که خواسته های انسانی اش برآورده نشود، به میز مذاکره برنمی گردد.»
جعفری در واکنش به این اظهارات حجاب نیز گفت: «مخالفان به این گفتگوها پایبند نیستند.»
وی تصریح کرد: «(کمیته عالی مذاکرات) از زمان ورودش (به ژنو) از شرکت در هر گفتگوی جدی با نماینده ویژه سوریه سر باز زده است.»
در ناآرامیهای سوریه که از مارس 2011 آغاز شد بیش از 260 هزار نفر کشته و حدود نیمی از مردم این کشور آواره شدهاند.