همشهری آنلاین: دولت هندوراس می‌گوید با توجه به این که در مدتی کمتر از سه ماه ۳۴۶۹ مورد عفونت با زیکا در این کشور ثبت شده است، وضعیت اضطراری ملی اعلام می‌کند.

به گزارش خبرگزاري‌ها یولانی باترس، وزیر بهداشت هندوراس اهالی این کشور را ترغیب کرد که خانه‌ها و اجتماعاتشان را پاک کنند و محفظه‌های ذخیره آب خارج حانه را که محل تکثیر پشه آئدس آجیپتی، ناقل ویروس زیکا، است، بردارند.

وزارت بهداشت می‌گوید دولت «سیستم ملی مدیریت خطر» را فعال کرده است تا اقدامات پیشگیرانه در برابر زیکا را هماهنگ کند.هزاران آموزگار، دانش‌آموز، پدر و مادر و مقامات دولتی ریشه‌کنی محل‌های تکثیر پشه‌ها در اطراف مدرسه‌ها را در این کشور آمریکای مرکزی را شروع کرده‌اند.

مسئولان بهداشتی هندوراس همچنین شش مورد عفونت زیکا در زنان باردار، به‌عنوان نخستین موارد ابتلای زنان باردار به این ویروس را گزارش کرده‌اند.

نیکاراگوآ یک کشور دیگر، آمریکای مرکزی نیز برای نخستین بار سه مورد عفونت با ویروس زیکا در زنان باردار در سه نقطه متفاوت این کشور گزارش کرد و به اين ترتيب شمار موارد عفونت زیکا در آن به 29 مورد رسيد

السالوادور یک کشور دیگر آمریکای مرکزی که بیش از 7000 مورد عفونت با ویروس زیکا در آن تشخیص داده شده است، ماه پیش از زنان این کشور خواست برای جلوگیری از تولد نوزادان دچار میکروسفالی (نوزادان با جمجمه کوچک و مغز رشد نکرده) ناشی از عفونت مادران با این ویروس بارداری‌هایشان را تا سال 2018 به تأخیر بیندازند.

شیوع ویروس زیکا به فراسوی آمریکای جنوبی و مرکزی هم رسیده است.

شیوع ویروس زیکا به فراسوی آمریکای جنوبی و مرکزی هم رسیده است. ایالت فلوریدای آمریکا پس از شناسایی 9 مورد عفونت با ویروس زیکا وضعیت اضطراری بهداشتی اعلام کرد.

پادشاهی تونگا، جزیره‌ای کوچک در جنوب اقیانوس آرام روز جمعه پس از مثبت شدن پنج نفر از لحاظ ویروس زیکا و عفونت احتمالی 265 نفر دیگر، همه‌گیری زیکا را در این کشور اعلام کرد.

مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا می‌گویند علاوه بر تونگا، جزایر ساموآ و ساموآی آمریکا در اقیانوس آرام نیز شیوع ویروس زیکا را گزارش کرده‌اند و هشدار می‌دهد که مسافران به این جزایر باید خودشان در مقابل پشه‌ها محافظت کنند.

برچسب‌ها