به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه با اعلام آمادگی تمامی بخشهای پژوهشگاه برای همکاری فرهنگی با کشور بلغارستان افزود: قبل از آنکه این نشست تشکیل شود کشور ایران و بلغارستان تمایل زیادی نسبت به تعاملات مستمر فرهنگی داشتند.
او گفت: درحال حاضر همکاران و کارشناسان پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه میراث فرهنگی با ارائه برنامهها و اهداف خود آمادگی خود را برای برقراری تعاملات فرهنگی اعلام کردند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اهمیت حضور کارشناسان دو کشور در همایشها و نشستهایی که برگزار میشود، گفت: در آیندهای نزدیک همایش ملی باستانشناسی را در پیش رو داریم و در طول سال آینده نیز برنامههای دیگری قرار است توسط پژوهشگاه برگزار شود که کارشناسان و متخصصان میراث فرهنگی بلغارستان میتوانند با شرکت دراین برنامهها از نزدیک با ظرفیتها و توانمندیهای پژوهشگاه میراث فرهنگی آشنا شوند.
به گفته بهشتی٬ حضور کارشناسان و متخصصان فرهنگی در همایشها و نشستها این امکان را فراهم میکند که دو کشور فعالیتهای مشترکی را با همفکری یکدیگر داشته باشند.
باقری سفیر سابق ایران در بلغارستان نیز در سخنانی به عمق روابط سیاسی دو کشور اشاره کرد و گفت: گفته میشود که عمر روابط دو کشور ایران و بلغارستان به 120 سال میرسد اما مطالعاتی که در اسناد و تاریخ دو کشور صورت گرفته روابط دو کشور را 137 سال میداند.
او گفت: تاریخ میراث ماست و ما باید امانتدار این میراث باشیم.
به گفته وی٬ ایران یکی از اولین کشورهایی محسوب میشود که استقلال کشور بلغارستان را به رسمیت شناخت و درحال حاضر ما 18 سال تاریخ گمشده روابط داریم که باید به جبران آن بپردازیم.
از سوی دیگر کریستو پولنداسکوف سفیر بلغارستان در ایران نیز به تعاملات و روابط فرهنگی دو کشور در دورههای متعدد اشاره کرد و افزود: ارتباطات خوبی همواره میان دو کشور ایران و بلغارستان وجود داشته است.
او گفت: دانشگاه بلغارستان با موزه ملی ایران میتوانند روابط فرهنگی و همکاریهای مستقیمی داشته باشند.
او افزود: وزیر امور خارجه بلغارستان چندی پیش تفاهمنامهای در زمینههای مختلف فرهنگی٬ ورزشی و غیره امضاء کرد و ما نیز برای ادامه روابط فرهنگی در زمینه گردشگری٬ صنایع دستی٬ میراث فرهنگی و باستانشناسی برنامههای خیلی خوبی داریم.
سفیر بلغارستان در ایران همچنین تاکید کرد: سفارت و وزارت امور خارجه بلغارستان آمادگی خود را برای همکاریهای فرهنگی اعلام و از این روابط پشتیبانی میکند.
او با اشاره به روابط تاریخی دو کشور ایران و بلغارستان افزود: روابط دیپلماتیک دو کشور همیشه خوب بوده و ایران دومین کشوری بود که پس از استقلال بلغارستان این کشور را به رسمیت شناخت. این درحالی است که ایالت متحده آمریکا 4 سال بعد کشور بلغارستان را به رسمیت شناخت.
در این نشست رئیسان پژوهشکدههای باستانشناسی، مردمشناسی، حفاظت و مرمت آثار تاریخی - فرهنگی، ابنیه و بافتهای تاریخی - فرهنگی، زبانشناسی، کتیبهها و متون و گروههای هنرهای سنتی، میراث طبیعی و گردشگری فعالیتهای این پژوهشکدهها و گروهها را بیان کردند.