همشهری آنلاین: با گذشت یک هفته از آغاز کمپین رسانه ای در حمایت از نیروهای الحشد الشعبی در برابر حملات تبلیغاتی که از آن به عنوان حملاتی بی رحمانه در عراق یاد می شود، روز یکشنبه برخی شخصیت ها و فرماندهان الحشد الشعبی از دولت این کشور خواستار یک موضع گیری صریح شدند.

به گزارش ایرنا، تندترین اظهارات را شیخ قیس الخزعلی دبیرکل عصائب اهل الحق از گروه های مقاومت اسلامی و الحشد الشعبی در خصوص حملات به این نیروهای داوطلب مردمی اتخاذ کرد و گفت ناراحتی آنان از الحشد الشعبی از آنجاست که این نیرو طرح های 100 ساله دشمنان را خنثی کرده است.

وی به نحوه اداره کشور و موضع رسمی دولت در برابر اهانت های سفیر سعودی علیه نیروهای مردمی انتقاد کرد و گفت: الحشد الشعبی همان کسی است که اراضی را آزاد کرد و کرامت را به عراق بازگرداند.

الخزعلی که در واکنش به حملات اخیر علیه الحشدالشعبی و نیز نحوه مدیریت کشور سخن می گفت، ادامه این روند را با وحدت کشور مغایر دانست.

وی، در پشت طرح تضعیف الحشدالشعبی ، امریکایی ها را می بیند که این گروه قدرتمند را مانع اجرای طرح های منطقه ای خود بویژه در عراق تلقی می کنند.

بسیاری از شخصیت ها و احزاب و نیز فرماندهان الحشدالشعبی طی این روزها یک حرکت گسترده را برای دفاع از حیثیت این نیروهای مردمی که در آزادسازی شهرهای تحت اشغال عراق بیشترین نقش را داشته اند، براه انداخته اند.

با اینحال، نیروهای الحشدالشعبی از برخورد دولت در قبال این حملات و بویژه تلاش های سفیر سعودی در سازماندهی حملات تبلیغاتی علیه نیروهای مردمی، بهت زده به نظر می رسند، بطوری که حیدرالفتلاوی یکی از فرماندهان میدانی در اظهاراتی صریح تر درباره جنگ روانی علیه الحشد الشعبی، از دولت عراق خواست در برابر حملات به این نیروها موضع خود را مشخص کند.

در این میان مرجعیت عالی عراق نیز این هفته با سکوت، نسبت به این حملات واکنش نشان داد و پس از گذشت دو هفته از آخرین موضع گیری هایش که گفته بود 'از بس فریاد کشیدیم، گلویمان خشک شد'، این جمعه برای خطبه دوم نماز جمعه کربلا، هیچ یادداشتی برای امام جمعه و نماینده خود احمد الصافی نفرستاد؛ موضوعی که به ناراحتی مرجعیت از عدم حمایت جدی دولت از نیروهای مردمی تعبیر شد.

آنطور که شیخ احمدالصافی نماینده آیت الله سیستانی در خطبه دوم نماز این هفته گفت، 'مرجعیت دیگر قصد ندارند برای خطبه دوم نماز جمعه که عموما توصیه ها و نصایح به دولتمردان را شامل می شد، یادداشت یا توصیه ارسال کنند، مگر در شرایط اضطراری و خاص.'

یکی از چند توصیه مهم مرجعیت طی تمامی ماه های گذشته به دولت عراق که هر هفته تکرار می شد ، جدی گرفتن حمایت ها از الحشدالشعبی بوده است و این درحالی است که دولت اخیرا به دلیل بحران مالی تصمیم گرفته بود حقوق این نیروها را تا 35 درصد کاهش دهد.

این جمعه، شیخ احمد الصافی به جای قرائت خطبه دوم، دعایی از صحیفه سجادیه را قرائت کرد که امام سجاد در آن برای رزمندگان جبهه های نبرد دعا می کند و بسیاری از تحلیلگران این اقدام را حاوی یک پیام جدی برای دولت عراق دانستند.

در همین حال، برخی از نمایندگان در پارلمان عراق بیکار ننشسته و تلاش دارند از طریق قانونی، به این حملات که غیرمنصفانه و بی رحمانه توصیف می شود، پاسخ دهند و لایحه ای در پیگرد قانونی اشخاصی که به الحشد الشعبی اهانت می کنند و تهمت می زنند تهیه کرده اند.

بسیاری از گروه ها و احزاب عراقی ، الحشد الشعبی را خط قرمز خود دانسته و عمده شبکه های تلویزیونی کشور مانند العهد، الغدیر، الاتجاه، المسار، آفاق، الفرات و ... این روزها بخش های مهمی از برنامه های خود را به عملیات و فداکاری های رزمندگان الحشدالشعبی اختصاص داده اند و حتی شبکه رسمی 'العراقیه' نیز در قالب گزارش هایی از جبهه های جنگ به نیروهای مردمی می پردازد، اگرچه نه به حساب پاسخ به حملات تبلیغاتی اخیر علیه این گروه!

حملات تبلیغاتی علیه نیروهای مردمی، اولین بار بعد از غائله دیاله در اواخر دی ماه گذشته کلید زده شد؛ در حالی که سفیر سعودی کار خود را به تازگی در بغداد شروع کرده بود.

ماجرای دیاله ،با حملات تروریستی و انفجار خودروهای بمب گذاری شده در مقدادیه و سپس حملات سازمان یافته به برخی مساجد و اماکن شروع شده بود و برخی جریان های سیاسی این حملات را متوجه الحشد الشعبی کردند، درحالی که دولت عراق و مقام های محلی براساس تحقیقات انجام شده، این ادعاها را تکذیب کردند و داعش مسئولیت این حملات را بر عهده گرفت.

اما ، موج حمایت از الحشدالشعبی در عراق ، به دنبال اهانت های ثامر السبهان سفیر سعودی در بغداد شدت بیشتری گرفت که این گروه را خارج از سیطره دولت و غیر مقبول در جامعه عراق توصیف کرد.

به دنبال این اظهارات، دولت عراق و حتی حیدرالعبادی نخست وزیر در روز چهارم بهمن ماه جاری واکنش نشان داد، اما دولت سعودی به سردی با اعتراض های بغداد برخورد کرد.
بسیاری از شخصیت ها و احزاب عراقی، این اظهارات را مداخله در امور داخلی عراق و تلاش برای ایجاد اختلافات فرقه ای دانستند و خواستار اخراج السبهان به عنوان عنصر نامطلوب از عراق شدند.

در همین حال دیده بان حقوق بشر نیز در همین چارچوب نیروهای الحشدالشعبی را در میان بهت عراقی ها، به جنایات جنگی در مناطق آزاد شده متهم کرد، این درحالی است که این تشکل، تاکنون موضع جدی در برابر هزاران جنایت گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه اتخاذ نکرده است.

آخرین حملات سازمان یافته به الحشدالشعبی از هفته گذشته کلید خورد که براساس آن این نیروها را بخاطر محاصره فلوجه، عامل بروز بحران انسانی در این شهر در اشغال داعش دانستند.

این درحالی است که مقام های وزارت دفاع، عملیات مشترک و فرماندهان الحشدالشعبی از ماه ها قبل بصورت مستمر، از طریق هوایی ، اعلامیه هایی حاوی درخواست از مردم فلوجه برای خروج از شهر از معبرهای امن تعیین شده ، فرو ریخته و بارها اعلام کرده بودند که یک مسیر اضطراری را برای خروج مردم و ارسال مواد غذایی به داخل شهر همچنان باز گذاشته اند و یک مسیر جدید نیز طی هفته های گذشته برای خروج سریعتر مردم باز کردند.

موضوع آنقدر گویاست که حتی سخنگوی آمریکایی ائتلاف بین المللی نیز هفته گذشته دریک کنفرانس خبری در بغداد صریحا اذعان کرد که مشکل مردم فلوجه داعش است که آنان را در رنج و مرارت قرار داده است و نیز اقدام نیروهای امنیتی و الحشدالشعبی را در محاصره فلوجه تایید کرد.

در حال حاضر ، عمده محورهای حملات تبلیغاتی علیه نیروهای مردمی ، القای فرقه ای بودن این تشکیلات ، خارج از سیطره دولت و غیر قانونی بودن آن است و به آن اصطلاح 'میلیشیای شیعی' اطلاق می کنند و این درحالی است که حمله کنندگان به الحشد الشعبی، هنوز داعش را نه به عنوان یک گروه تروریستی، که در خبرها و اعلامیه های خود، این گروه را 'دولت اسلامی' معرفی می کنند.

الحشد الشعبی در ژوئن 2014 و در حالی که داعش به دروازه های بغداد رسیده بود، در پی فتوای تاریخی آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالی عراق تشکیل شد و به سرعت از سوی حیدر العبادی نخست وزیر ، تحت تشکیلات دولت درآمد و کلیه فعالیت های آن زیر نظر حکومت عراق قرار گرفت.

این تشکیلات رسمی نظامی تاکنون مناطق وسیعی از عراق را در استان های دیاله، صلاح الدین، بابل و الانبار از چنگال گروه تروریستی داعش آزاد کرده است.

برچسب‌ها