به گزارش ایرنا، این روزنامه اتریشی گزارش داد: مشخص نیست که قبل از لغو تحریمها صادرات نفت ایران به اروپا چقدر بوده است اما این کشور در تلاش است که با لغو تحریمهای هستهای سهم از دست رفته خود از بازار نفت را مجددا به دست آورد.
ویرتشافتس بلات با اشاره به سفر آقای روحانی به فرانسه و ایتالیا افزود: شرکت فرانسوی توتال بعد از سفر آقای روحانی به فرانسه طی قراردادی خرید بین یکصد و پنجاه تا دویست هزار بشکه نفت در روز را با هیات همراه رئیس جمهوری ایران امضا و اعلام آمادگی کرد که همکاری با ایران را در سایر زمینههای نفتی از سر بگیرد.
این روزنامه افزود : شرکتهای ایتالیایی نیز رقابتی سخت برای ورود به بازار پررونق ایران پس از تعدیل تحریمها را آغاز کردهاند و آمادگی خود را برای خرید نفت و مشارکت در ساخت پالایشگاههای ایرانی اعلام داشتند.
شرکتهای ایتالیایی از جمله 'واندونه'، ˈدلافولیاˈ، ˈپرسزی والووله و ˈوی آر ویˈ در انتظار به نتیجه رسیدن تلاشهای دیپلماتیک، به تماسهای خود با طرفهای ایرانی و زمینهسازی برای بازگشت به بازار ایران ادامه میدهند.
روزنامه ویرتشافتس بلات یادآوری کرد: پیش از لغو تحریمها ایران روزانه 3 میلیون بشکه نفت صادر میکرد که با اعمال تحریمهای شدید صادرات این کشور کاهش یافت.
پیشتر وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در حاشیه یکصد و شصت و هشتمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین اعلام کرد، بلافاصله پس از لغو تحریمها، تولید نفت ایران به میزان 500 هزار بشکه در روز افزایش مییابد و در مدت کوتاهی آن را به روزی یک میلیون بشکه در روز میرسانیم و برای افزایش تولید خود پس از لغو تحریمها از هیچ کس اجازه نمیگیریم.
همچنین سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به ایتالیا و فرانسه در بهمن ماه 1394، به کشورهای عضو اتحادیه اروپا پس از 11 سال بود. این اولین سفر رئیس جمهوری ایران پس از اجرایی شدن توافق هستهای برجام که در قالب یک هیات بلندپایه صد و پنجاه نفری متشکل از دو معاون رییس جمهوری، 9 وزیر، و تعدادی از معاونانشان و حدود 90 چهره اقتصادی و کارآفرین انجام شد تا عزم جزم ایران برای آغاز فصل جدیدی از مناسبات سیاسی و اقتصادی با جهان بعد از رفع تحریمها و اجرای برجام را نشان دهد.
در جریان این سفر چهار روزه دولت ایران، چهارده سند همکاری به ارزش 20 میلیارد یورو با ایتالیا و بیست سند همکاری به ارزش 30 میلیارد یورو با فرانسه به امضا رساند.