به گزارش ایرنا و به نقل از اداره امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت، قیمت هر بشکه نفت خام سبک ایران در هفته منتهی به پنجم فوریه (١٦ بهمنماه) با سه دلار و ٨٣ سنت افزایش به ٢٩ دلار و ٧٥ سنت رسید.
میانگین قیمت نفت خام سبک ایران از ابتدای سال جاری تاکنون ٢٦ دلار و ٨٩ سنت بوده است.
قیمت هر بشکه نفت خام سنگین ایران نیز در هفته منتهی به پنجم فوریه 2016 با 4 دلار و 36 سنت افزایش به 27 دلار و ١٩ سنت رسید تا بیشترین افزایش را در میان نفت خامهای شاخص به خود اختصاص دهد.
قیمت هر بشکه سبد نفتی اوپک نیز در هفته مورد بررسی به ٢٩ دلار و ٢٠ سنت رسید که نسبت به هفته پیش از آن دو دلار و ٣٠ سنت افزایش یافت.
هر بشکه نفت خام WTI آمریکا(نفت شاخص آمریکا) نیز در مدت مذکور با 59 سنت کاهش، ٣١ دلار و ٢٨ سنت معامله شد. قیمت این نفت تنها نفت شاخصی بود که در هفته مورد بررسی با کاهش همراه شد.
قیمت نفت برنت در زمان مورد بررسی با 76 سنت افزایش به 32 دلار و 55 سنت برای هر بشکه رسید. میانگین قیمت نفت برنت از ابتدای سال تاکنون 31 دلار و ١١ سنت برای هر بشکه بود.
همچنین قیمت هر بشکه نفت خام شاخص دوبی و عمان نیز در هفته منتهی به پنجم فوریه 2016 با سه دلار و 30 سنت و سه دلار و 24 سنت افزایش به ترتیب به 27 دلار و 48 سنت و 28 دلار و 16 سنت رسید.
در هفته مذکور روند صعودی قیمتهای نفت خام ادامه یافت و قیمت سبد نفت خام اوپک توانست به مرز ٣٠ دلار در بشکه نزدیک شود. در این هفته وزیر نفت ونزوئلا با وزیران نفت روسیه، ایران، قطر و عربستان ملاقات کرد.
براین اساس، احتمال همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای کاهش تولید، تاثیر مثبتی بر قیمتهای نفت خام داشت و کاهش ارزش دلار نیز توانست به تقویت قیمتهای نفت خام کمک کند.
در این میان احتمال تداوم مازاد عرضه اجازه نداد قیمتهای نفت بیش از این افزایش یابد. بویژه اینکه ارقام منتشر شده نشان داد ذخیره سازیهای نفت خام در آمریکا به بالاترین سطح خود از سال ١٩٣٠ تاکنون رسیده است.
قیمت نفت ایران در بازار در حالی افزایش یافت که تهران برای بازپسگیری سهم سابق خود از بازار نفت تخفیفهایی را به خریداران اروپایی و آسیایی ارایه کرده است.