به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این طرح با هدف مشخص شدن وضعیت حفاظتی آثار فلزی در سطح کشور به منظور تکمیل بانک اطلاعات آسیبشناسی و خوردگی آثار در موزهها و گنجینههای سطح کشور و شناخت اولویتهای حفاظت این آثار به صورت یک طرح بلندمدت از سال 1385 توسط بخش پژوهشی حفاظت از آثار فلزی پژوهشکده حفاظت و مرمت اشیاء تاریخی - فرهنگی و با همکاری موزهها و مراکز مرتبط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آغاز شده بود.
به همین منظور در سال جاری طی یک همکاری مشترک بین اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان و پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی - فرهنگی، آثار فلزی این اداره کل مورد بازدید کارشناسان بخش فلز پژوهشکده قرار گرفت.
فاز اول بررسیهای بصری و ماکروسکوپی آثار فلزی این مجموعه توسط پرستو نعیمی، مسئول بخش حفاظت از آثار فلزی و شیبا خدیر مسئول واحد لیزر پژوهشکده و با همکاری راضیه طاهری، کارشناس مرمت آثار استان و مجید جمشیدی فرد امین اموال آثار این اداره کل انجام گرفت.
بخش حفاظت از آثار فلزی با ادامه بررسیهای کلی این مجموعه در سال 94، با همکاری کارشناسان و حمایت مسئولان اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان و پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار، به مطالعه علمی دقیق روند فرسایشی آثار مورد اشاره در سال آینده ميپردازد.
این مطالعات ضمن اینکه به تعیین اولویتهای حفاظت و انجام عملیات حفاظت و مرمت هدفمند آثار این مجموعه کمک میکند، با تداوم مطالعات بیماریشناسی، در نهایت به یک بانک تخصصی در زمینه آسیبشناسی و خوردگی آثار فلزی ایران نائل خواهد شد.