رئيسكل گمرك ايران با رد هرگونه واردات ميوه قاچاق از طريق مجاري قانوني (گمرك)، اعلام كرد: مشخصات تمامي كالاهاي ورودي كه از مبادي به كشور ميآيد، در اختيار گمرك قرار داشته و اطلاعات آن نيز نزد سامانه جامع گمرك ايران موجود است. امكان ردشدن كالا بهصورت غيرقانوني از گمرك وجود نداشته و هر كالايي براي ورود قانوني از گمرك ايران بايد ثبت سفارش و توسط قرنطينه بررسي شود.
مسعود كرباسيان با تأكيد بر اينكه در زمينه جلوگيري از قاچاق ميوه بايد اصناف همكاري كنند، گفت: اصناف ميتوانند به ما كمك كنند كه بفهميم منشأ واردات ميوه كجاست. اگر اصناف كشور با گمرك همكاري كنند ميتوانيم منشأ واردات ميوه را پيدا كرده و با همكاري نيروي انتظامي از ورود آن جلوگيري كنيم. همچنين روز شنبه هفته جاري بخشنامهاي از سوي گمرك ايران صادر شد كه طبق آن بايد از حمل يكسره ميوه جدا خودداري و همه ميوهها با عبور از مرز قرمز در دستگاه ايكسري قرارگرفته و از ترانزيت ميوه در مرزهاي ورودي جلوگيري شود.
- امكان بستن درهاي ميدان ميوه وجود ندارد
اين در حالي است كه رئيس اتحاديه بارفروشان ميدان مركزي ميوه و ترهبار اعلام كرد: اختيارات ما در حدي نيست كه بتوانيم درهاي ميدان ميوه و ترهبار براي مقابله با ورود ميوههاي ممنوعه را ببنديم اما به غرفهداران اعلام كردهايم كه حق فروش ميوههاي قاچاق را ندارند.
سيدمحسن محمودي تأكيد كرد: سازمانها و ارگانهاي مربوطه ازجمله ستاد مبارزه با قاچاق كالا بايد در زمينه مقابله با ورود ميوههاي قاچاق به ميدان مركزي ميوه و ترهبار، بازرسي و نظارت كنند چون ما ابزار كنترلي ديگري نداريم. همچنين بايد در ورودي مرزها و حتي پس از عبور اين ميوهها از مرز و در ورودي شهرها نظارت بيشتري صورت گيرد؛ بنابراين گمرك و ديگر ارگانهاي مربوطه نيز بايد برخوردهاي قانوني و نظارتهاي لازم را انجام دهند. به گفته وي، كنترل ميوههايي كه با عبور از مرزهاي رسمي كشور در داخل شهرها توزيع ميشود، سختتر است و حتي در بعضي مواقع شاهد تغيير بستهبندي ميوههاي قاچاق نيز هستيم. سازمانها و ارگانهاي مربوطه بايد مرزهاي ورودي كشور، شهرها و همچنين درهاي ميادين ميوه و ترهبار را كنترل و بازرسي كنند، چون اين موضوع وظيفه ما نيست.