به گزارش ایرنا، مطابق اطلاعات دانشمندان روسیه، تصادم این اشیا با یکدیگر تکههای جدیدی را به وجود میآورد که این وضع را وخیمتر میکند. این زبالهها خطر واقعی برای ماهوارههای در حال کار و ایستگاه بینالمللی فضایی است که بارها مجبور شدهاند با انجام مانورها از تصادم با زبالههای فضایی در امان بمانند.
مدار اطراف زمین آن قدر پر از زباله شده است که احتمال میرود مانع پیشروی در فضا شود، زیرا هر تکه در حال پرواز با سرعت چند هزار کیلومتر در ساعت، قدرت فوقالعاده زیادی مساوی گلوله دارد.
بنا به این گزارش، هم اکنون متخصصان در حال بررسی روشهای مختلف نابودی کردن زبالههای فضایی از جمله استفاده از سلاح اتمی هستند، اما این ایدهای پوچ و غیر ضروری است که درست مثل شلیک توپخانه به سوی گنجشک میماند. از این رو متخصصان در حال طراحی روشهای دیگری از جمله به دام انداختن زبالهها با تورهای مخصوص و استفاده از پرتوهای لیزری هستند.
"بوریس شوستوف" رئیس انستیتوی اخترشناسی روسیه اعلام کرد که استفاده از سلاح هستهای برای مبارزه با آشغالهای فضایی بیمعناست. شمار قطعات سرگردان ماهوارههای مصنوعی در مدار زمین آن قدر زیاد است که طی 20-10 سال امکان دسترسی به فضا را از دست خواهیم داد.
"ولادیمیر آگاوف" رئیس برنامه علمی جمعآوری و پردازش اطلاعات اشیای فنی نیز در این باره گفت: از بین رفتن ماهواره از دست دادن پول زیاد و لزوم خرجهای مضاعف برای ساخت ماهواره جدید و پرتاب است. وقت زیادی صرف ساخت ماهواره خواهد شد و اگر تجاری باشد، سود خود را از دست خواهد داد.
وی افزود: راهحلهای زیادی شامل جمعآوری زبالهها با کمک یدککشهای ویژه فضایی، سامانههای الکترومغناطیسی و همچنین تورهای ویژه جمعآوری زبالههای کوچک مطرح شده که فقط طرح پیشنهادی است و این که چه زمانی پیاده خواهد شد به عوامل مهندسی، ساخت سامانههای ضروری و امنیت بستگی دارد. جمعآوری زبالهها باید به گونهای انجام شود که ماهوارهها آسیب نبینند و موضوع حقوقی هم وجود دارد زیرا هریک از اجزای هر زباله فضایی به یک کشور تعلق دارد و از این رو باید اجازه نابودی آن گرفته شود.
هریک از کشورها در بروز این وضعیت نقش داشتهاند که با قبول این موضوع، کمیسیون هماهنگی جهانی زبالههای فضایی را تشکیل دادند و طبق قانون کنونی، کشورها باید پس از پایان زمان کار، دستگاههای فضایی را از مدار زمین خارج کنند که گزینه ایدهآلی نیست، زیرا خروج آنها از مدار محتاج صرف سوخت گران قیمت است. همچنین دستگاهها پس از پایان دوره استفاده بیشتر غیرقابل هدایت میشوند و از این رو کارشناسان پیشنهاد میکنند پاکسازی مدار زمین از زبالهها همراه با پیشرفت انواع جدید سوخت، مطالعه ویژگیهای جدید مواد و فناوری لیزری انجام شود.