به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این کارگاه تخصصی با حضور پرفسور اکتسابی، دکتر داورپناه، دایچی تسونومیچی، کورا موتو یوسو متخصصان مستندنگاری و با استقبال پژوهشگران و مرمتگران در محل این پژوهشگاه برگزار شد.
پرفسور اکتسابی با معرفی دستگاه اسکنر نوری به بیان گوشهای از مراحل مختلف مستندنگاری آثار تاریخی پرداخت و گفت: هر یک از پژوهشگران علاقمند میتوانند در مدت یک یا دو روز کار با این دستگاه را یاد بگیرند.
وی با استقبال از بومیسازی و گستردهکردن استفاده از این دستگاه تصریح کرد: در تلاش هستیم در تهران امکانی را فراهم آوریم که همانند ژاپن با درهای باز در این حوزه از پژوهشگران استقبال کنیم.
رئیس لابراتوار مستندنگاری و تصویرگری تحلیلی دانشگاه کیوتو ژاپن افزود: با مساعدت همکاران قرار است این امکانات گسترش یابد تا بتوانیم کارهای گستردهای را انجام دهیم.
گفتنی است نخستین همایش و کارگاه بینالمللی 3 روزه مستندنگاری پیشرفته در حوزه میراث فرهنگی توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و با شرکت اندیشمندان و پژوهشگرانی از کشورهای ایران، ژاپن، مالزی، آمریکا، مصر، فیلیپین، آلمان و همچنین هنگکنگ پس از برگزاری سخنرانیهای متعدد در زمینه مستندنگاری آثار تاریخی - فرهنگی با استفاده از روشهای جدید و همچنین 3 کارگاه آموزشی مستندنگاری پیشرفته پایان یافت.