به گزارش ايرنا، علی تیموری روز یکشنبه گفت: چند سالی است با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و عید نوروز شاهد فروش گونههای جانوری در خطر انقراض مانند سمندر لرستانی در کشور هستیم.
وی اظهار کرد: بر اساس ماده 7 و 8 قانون شکار و صید، هرگونه خرید و فروش، تاکسیدرمی و حتی اجزای حیوانات باید با مجوز سازمان محیط زیست انجام شود اما از آنجا که سمندر لرستانی گونهای در خطر انقراض است سازمان چنین مجوزی را صادر نمیکند بنابر این با هرگونه خرید و فروش این گونه برخورد میشود.
وی تاکید کرد: در دستوری که فردا (17 اسفند) به ادارات کل استانی صادر میشود، تاکید شده با متخلفان برخورد، گونههای آنها ضبط و فرد متخلف به مراجع قضایی تحویل داده شود.
تیموری ادامه داد: علاوه بر سمندر لرستانی، مار نیز خرید و فروش میشود در حالی که سازمان محیط زیست هیچ گونه مجوزی برای شکار مارهای بومی در کشور صادر نمیکند بنابر این در صورت مشاهده با متخلف برخورد خواهد شد.
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ماهی قرمز هم گونهای غیر بومی است که در روزهای پایانی سال میلیونها قطعه وارد بازار میشود که اگر این گونه وارد رودخانهها شود خطری جدی برای گونههای بومی به شمار میرود.
وی درباره لاک پشتهای سبز و کوچک نیز گفت: این لاک پشتها گونهای غیر بومی و وارداتی هستند که واردات آنها نیاز به اخذ مجوز از سازمان محیط زیست دارد و سازمان هیچگاه چنین مجوزی را صادر نمیکند از این رو در صورت مشاهده با متخلف برخورد خواهد شد.
تیموری تاکید کرد: باید فرهنگسازی شود تا مردم از سنت دیرینه نوروز و هفت سین آن فاصله نگیرند و بدانند که نباید به طبیعت و محیط زیست آسیب وارد کنند.