به گزارش ايسنا، نوزهمین دوره جشنواره «فولفریم» آمریکا به عنوان یکی از معتبرترین رویدادهای سینمای مستند، جایزه بزرگ هیئت داوران را به مستند «رویاهای دم صبح» به کارگردانی مهرداد اسکویی اعطاء کرد.
این مستند که به درد و رنج دختران در یک کانون اصلاح و تربیت میپردازد، علاوه بر کسب جایزه اصلی جشنواره، موفق به کسب جایزه فیلم «الهام بخش» این رویداد سینمایی نیز شد.
به گزارش «نیوز اند آبزرور»، اسکویی نتوانسته بود در مراسم اختتامیه جشنواره حضور یابد بنابراین «اما میلر»، مدیر برنامهریزی جشنواره «فولفریم» پیامی را از سوی این کارگردان پس از کسب جایزه خواند: «منطق من به عنوان یک فیلمساز برای ایجاد تغییرات مثبت و تاثیرگذار اجتماعی، افزایش آگاهی عمومی است. متقاعد شدم که یک فیلمساز مستند باید برخی اوقات تصاویری از رنج و درد انسانی را به تصویر بکشد، به امید این که این شرایط پایان یابد. تمامی فیلمهای من با این اعتقاد راسخ ساخته شدهاند».
جشنواره «فولفریم» در سال ۱۹۹۷ تاسیس شد و از آن پس همواره به عنوان یکی از مهمترین جشنوارههای سینمای مستند شناخته میشود. این جشنواره به سبب نمایش آثار معاصر فیلمسازان معتبر و نوظهور، مجموعهی «چرا جنگ؟» و همچنین نمایش مستندهای کلاسیک شناخته می شود.
جشنواره مستند «فولفریم» طی ۴ روز برگزار میشود که در طول آن تمام روز، صبح تا نیمههای شب، مجموعهی متنوعی از فیلمها به نمایش در آمده، میزگردها و سمینارها، و جلسات پرسش و پاسخ برگزار میشود و طی نزیک به 20 سال برگزاری از آثار فیلمسازان تازه کار و همچنین فیلمسازان سرشناسی چون «مارتین اسکورسیزی»، «فردریک وایزمن»، «عباس کیارستمی، «مایکل مور»، «ارول موریس»، «دی.ای.پنبیکر»، «کن برنزر»، «چارلز برنت» به خوبی استقبال کرده است.
«رویاهای دم صبح» که در ایران 4 جایزه شامل بهترین کارگرانی از جشنواره فیلم فجر و بهترین کارگردانی، فیلمبرداری و موسیقی متن را از جشنواره سینما حقیقت کسب کرده، پس از نمایش در جشنواره «برلین» و کسب جایزه عفو بینالملل، جایزه بهترین مستندساز سال جهان را از جشنواره «True/False» آمریکا برای اسکویی به ارمغان آورد و در چندین جشنواره سینمایی دیگر چون «ویلیامز کالج»، «وان ورلد» چک، «تسالونیکی» یونان، «تمپو» سوئد، «اینک خاورمیانه» فلورانس، «داک فست» مونیخ، «کورنوگراف» مولداوی، «هات داکس» کانادا، و «آنتنا» در استرالیا نیز نمایش داشته و دارد.
به گزارش ایسنا، قرار بود این مستند پس از جشنواره فیلم فجر در گروه سینمایی «هنر و تجربه» اکران شود، اما با تصمیم کارگردان، نمایش عمومی آن برای جلوگیری از پیامدهای منفی احتمالی برای دختران حاضر در این مستند، منتفی شد و اخیرا حق اکران این فیلم در آمریکا و کانادا به کمپانی «سینماگیلد» واگذار شده است.