به گزارش ایرنا، محققان استرالیایی دریافتند كه ساسها به واسطه افزایش ضخامت "پوست" آنها در برابر حشرهكشهای رایج مقاومتر شدهاند. جمعیت این حشرات افزایش یافته است و دانشمندان بر این باور هستند كه اسكلت خارجی ضخیمتر میتواند چرایی این امر را توضیح دهد.
افزایش ضخامت اسكلت خارجی یا پوست (cuticle) ساس زمان فلج شدن این حشره را در پی مواجهه با حشرهكشها، افزایش میدهد. تا پیش از این ساسها به عنوان حشراتی شناخته میشدند كه از سموم حشرهكشها در امان نمیمانند.
دیوید لیلی از محققان در این مطالعه گفت: اما یافتههای جدید نشان میدهد روش ساسها برای مقابله با حشرهكشها، افزایش ضخامت پوسته است.
لیلی گفت: محققان ساسهایی را كه در اثر تماس با آفتكشها (Pyrethroid) به شدت مقاوم شده بودند، بررسی كردند و دریافتند كه ضخامت پوسته یك ساس با مدت زمان فلج شدن آن ارتباط دقیق دارد بنابر این مدت زمان فلج شدن در میان حشرات مختلف از دو تا چهار ساعت متفاوت است و در بعضی از حشرات نیز در عرض 24 ساعت اثری ندارد.
ساس از كك بزرگتر است و لای درز تشكها و بالشها و شكاف وسایل چوبی مخفی میشود، شب خارج شده و به انسان نیش میزند. ساس از راه خون خوراكی از انسان و دیگر جانداران خون گرم تغذیه میكند.
این مطالعه در مجله journal Plos One منتشر شد.