به گزارش مهر، درحالی که سیستمهای فضایی در عصر حاضر با تکیه بر سوختهایی راهی فضا میشوند که بسیار سمی بوده و اثرات آلاینده قابل توجهی از خود بر جای میگذارند حالا اما دانشمندان از سوختی سبز و غیرسمی که در زمره فناوریهای دوستدار محیط زیست قرار میگیرد، برای تأمین نیروی حرکتی فضاپیمایی جدید استفاده میکنند. قرار است این اتفاق مهم در سال ۲۰۱۷ روی دهد.
این مأموریت جدید تحت عنوان GPIM صورت میگیرد که در صورت موفقیت تحولی بزرگ در علوم فضانوردی محسوب میشود.
دانشمندان ناسا از مدتها پیش کار بر روی این نوآوری را آغاز کردهاند و حالا تا پرتاب این فضاپیما از پایگاه نیروی هوای کیپ کاناورال آمریکا در فلوریدا فاصله چندانی ندارند.
بر اساس برنامهریزیهای از پیش صورت گرفته، این فضاپیما سوار بر یک فروند راکت فالکون متعلق به شرکت اسپیس ایکس راهی مدار زمین میشود. این پرتاب بخشی از مأموریت برنامه آزمایشی فضایی نیروی هوایی آمریکا موسوم به STP-۲ محسوب میشود.
به باور بسیاری از دانشمندان این عرصه، مأموریت GPIM نخستین تلاش رسمی و جدی آمریکا در زمینه توسعه پرتابهای فضایی مبتنی بر معیارهای زیست محیطی به شمار میآید.
سوخت جدیدی که برای این منظور تولید شده AF-M۳۱۵E نام دارد که نوعی سوخت نیترات آموینوم هیدروکسیل است. این سوخت در مقایسه با هیدرازین (که امروزه به عنوان سوخت اصلی فضاپیماها در نظر گرفته میشود) تا ۴۵ درصد چگالی بیشتری دارد و این به معنای آن است که در یک مخزن محدود امکان ذخیرهسازی مقادیر بیشتری از این سوخت جدید وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۱
همشهری آنلاین: سال آینده فضاپیمایی به فضا پرتاب میشود که از یک ویژگی مهم یعنی استفاده از سوخت سبز و غیرسمی برخوردار است.