آیتالله صادق آملیلاریجانی در جلسه امروز (دوشنبه) مسئولان عالی قضایی، با تبریک ولادت امام محمد تقی (ع)، حضرت علی (ع) و روز ارتش با اشاره به اینکه جهان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند عدالت و معنویت است؛ گرایش به عرفان های کاذب را نتیجه همین نیاز و البته راهی اشتباه در وصول به معنویت حقیقی دانست و گفت: ائمه اطهار علیهم السلام بر عوالم مختلف، ولایت حقیقی تکوینی و تشریعی دارند و تبعیت از ولایت اهل بیت (ع) نسخه شفابخش جهان امروز است.
رییس قوه قضاییه با ابراز امیدواری نسبت به توفیق بهره مندی از انوار طیبه ائمه اطهار (ع)، خواستار تلاش هرچه بیشتر در شناساندن ولایت اهل بیت (ع) به جهانیان شد و افزود: محبت اهل بیت (ع) وسیله ای برای تقرب و تکامل رفتاری انسان است و در کنار آن شناساندن ولایت اهل بیت (ع) به جهان امروز نیز توفیق بزرگی است که باید برای رسیدن به آن تلاش کرد.
آملی لاریجانی تبیین عدالت امیرالمومنین علی (ع) و شناساندن آن به عنوان الگویی دینی و قرآنی به مردم را در دنیایی که قدرتهای بزرگ هر آنچه می توانند در راه ظلم قدم بر می دارند، ضرورتی غیرقابل انکار دانست و با اشاره به فرا رسیدن ایام معنوی بیض، گرایش مردم و به ویژه جوانان به اعتکاف را نمونهای از تلاش برای دست یابی به معنویت و گام نهادن در مسیر اهل بیت (ع) توصیف کرد و گفت: رجوع جوانان به معنویت در ایران اسلامی نشانه ای از رشد معنوی جامعه و پاسخی است به کسانی که نسل جوان را، نسلی به دور از معنویت و اخلاق می دانند.
رییس قوه قضاییه در ادامه با تبریک روز ارتش و تقدیر از مجاهدتها و تلاشهای بیوقفه و بیشائبه ارتش در تامین امنیت کشور و پاسداشت مقام شهدا و ایثارگران ارتش و خانوادههای آنان اظهار کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول انقلاب همواره رو به تکامل بوده و ارتشی مکتبی و مقتدر است که مجاهدت خود را عبادت میداند و چنین ارتشی کاملاً متفاوت است با ارتشهایی که به خاطر پول در هر کجای عالم حاضرند جان انسان ها را بگیرند.
آملی لاریجانی سپس به برگزاری اجلاس سازمان همکاری کشورهای اسلامی در استانبول و مواضع ضد ایرانی برخی از اعضای این سازمان در طول برگزاری اجلاس اشاره کرد و با ابراز تاسف از این مواضع گفت: جای تعجب و تاسف است که سازمانی که برای مقابله با رژیم صهیونیستی پدید آمد. امروز کشورهایی را که در صف مقدم مقابله با این رژیم هستند هدف قرار داده و در بیانیه خویش اتهام های کاملاً واهی علیه آنان مطرح می کند.
رییس دستگاه قضا با تاکید بر تلاش کشورهای سلطه از جمله آمریکا برای نفوذ در سازمان همکاری کشورهای اسلامی به سابقه سیاه و ننگین عربستان در اعمال خشونت و کشتار مردم بیگناه و ایجاد گروههای تروریستی و شرور اشاره و تصریح کرد: جای تاسف است که چنین کشوری با لابی های خود علیه جمهوری اسلامی ایران و حزبالله لبنان که افتخار جهان اسلام در مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی هستند موجب صدور چنین بیانیهای می شود.
آملی لاریجانی از واکنش و مواضع هیات ایرانی و رئیس جمهور کشورمان در این اجلاس تشکر کرد و افزود: کشوری مانند عربستان با کارنامه سیاه تجاوز به یمن و کشتار کودکان و زنان بیگناه حق اظهارنظر درباره ایران را ندارد و امیدواریم در دوره های آینده با توصیه دولتمردان و فشار نخبگان جهان اسلام، سازمان همکاری کشورهای اسلامی رویه خود را اصلاح کند و به اصول خود در دفاع از کشورهای اسلامی در مقابله با رژیم صهیونیستی بازگردد.
رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وقوع سیل اخیر در برخی استان های کشور و با تسلیت به خانواده های جان باختگان سیل، خواستار رسیدگی هرچه سریعتر به اوضاع سیل زدگان و رفع مشکلات آنان شد.
آملی لاریجانی گفت: مسئولان قضایی استان های سیل زده در کمک رسانی و جبران خسارت توسط مسئولان اجرایی استانها در حد میسور همراهی کنند، همچنین سازمان بازرسی کل کشور نیز نظارت بر روند رسیدگی دستگاه های اجرایی به مشکلات سیل زدگان را مدنظر قرار دهد.
رئیس قوه قضاییه در بخش پایانی سخنان خود به هجمههای اخیر حقوق بشری آمریکا و گزارش وزارت امور خارجه آن کشور که «حاوی ادعاهای دروغ علیه جمهوری اسلامی ایران است» اشاره کرد و با محکوم کردن چنین گزارشهایی که همواره تکرار می شود، گفت: آمریکایی ها بار دیگر نشان دادند که در همه ساحت ها ظالم و بد عهداند و از طرح و نشر سخنان دروغ و سخیف هیچ ابایی ندارند.
آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه در این گزارش توهین های ناروا و ادعاهای رکیک و نادرستی علیه جمهوری اسلامی ایران و قوه قضاییه کشورمان مطرح شده است، افزود: انسان متعجب می شود که دستگاه رسمی کشوری که مدعی حقوق بشر و اقتدار جهانی است چنین حرفهای نادرستی مطرح می کند و در لابه لای آن می گوید چون در ایران سفارت نداریم به گزارشهای مردمی و ان جی او ها اعتماد کرده ایم؛ چنین استدلالی عذر بدتر از گناه است که شما هر دروغی را از سوی نیروهای مخالف یک کشور بپذیرید و آن را رسماً منتشر کنید.
رییس قوه قضاییه سپس به برخی از موارد تصریح شده در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا از جمله ادعایی مبنی بر صدور حکم اعدام برای قتل اشاره کرد و گفت: در قوانین جمهوری اسلامی ایران اعدام برای قتل نداریم بلکه این قصاص است که نوعی حق است، حقی است که اولیای دم دارند و لزوماً همیشه این حق اعمال هم نمی شود چرا که گاهی اولیای دم از حق قصاص خود می گذرند. بنابراین مجازات اعدام برای قتل، یک سخن سخیف است.
آملیلاریجانی ادعای مطرح شده درباره اعدام به اتهام اهانت به مقامات عالیرتبه کشور و توطئه علیه امنیت ملی را نیز دروغ اعلام کرد و افزود: همچنین در این گزارش ادعا شده که دشمنی با خدا نیز حکم اعدام در پی دارد، در حالیکه اشاره آنها به بحث فقهی و حقوقی محاربه است که شرایط خاص خود را دارد.
رییس قوه قضاییه ایراد آمریکاییها به برخی اعدامهای مرتبط با قاچاق موادمخدر را جنبه دیگری از دروغهای گزارش اخیر برشمرد و گفت: همه مراتب مبارزه با قاچاق مواد مخدر به اعدام ختم نمیشود و جمهوری اسلامی ایران در روند مقابله خود با جرایم موادمخدر که دربرگیرنده هزینه های بسیار است؛ در واقع تلاش می کند مواد مخدر تولیدی در افغانستان، کشوری که در اختیار آمریکا است به اروپا و سایر کشورها نرسد، با این حال عجیب است که کشورهای غربی به جای تشویق ایران در این مبارزه ما را مورد هجمه قرار می دهند.
آملی لاریجانی یکی دیگر از ادعاهای دروغین در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا را «اعدام به دلیل توهین به یاد و خاطره امام (ره) و رهبری » اعلام کرد و با تاکید براینکه «دروغی بالاتر از این وجود ندارد» افزود: ماده514 قانون مجازات اسلامی تصریح می کند که هرکس به حضرت امام (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب به نحوی از انحاء اهانت کند به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم می شود؛ ماده دیگری در همین قانون تصریح دارد که سوءقصد به جان رهبر نظام اسلامی ایران حکم اعدام دارد که البته این ماده ربطی به موضوع توهین ندارد و در اینجا بحث ترور مطرح است.
رئیس قوه قضاییه با طرح این پرسش که «آیا در آمریکا که سفارتی در جمهوری اسلامی ایران ندارد، متن قانون هم یافت نمی شود؟» گفت: آیا کشوری که میلیاردها دلار هزینه برای تخریب سایر کشورها و جنایت علیه آنان صرف می کند نمی تواند یک کتاب قانون تهیه کند تا با مراجعه به مواد قانونی موردنظر، سخنان دروغ و سخیف آنچنانی منتشر نکند و باید برای تهیه چنین گزارش هایی دست به دامن مخالفان یک کشور و حکومت بشود.
آملیلاریجانی مصونیت قضایی مسئولان دولتی و نیروهای امنیتی ایران را دروغی دیگر در گزارش آمریکاییها اعلام کرد و افزود: این ادعای دروغ در حالی مطرح شده که یکی از عالیترین مقامات دولت سابق در جمهوری اسلامی ایران را محاکمه کردیم و اکنون حکم او در حال اجراست و سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز همواره جرایم مسئولان امنیتی و نظامی را رسیدگی و احکام لازم را صادر می کند.
رئیس دستگاه قضا طرح چنین ادعاهای دروغی علیه جمهوری اسلامی ایران و به ویژه قوه قضاییه را نشانگر نفوذناپذیری دستگاه قضایی و عمل به وظایف قانونی در مقابله با فشارها و هجمه های دشمنان دانست و تاکید کرد: قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران با اقتدار کار خود را به پیش می برد و جلوی نفوذ دشمنان و فتنه گران را گرفته است و مصداق آن سخن حضرت امام (ره) است که فرمودند هرگاه دیدید دیگران علیه شما سخن می گویند بدانید که کار خود را درست انجام داده اید.
آملی لاریجانی در ادامه با تاکید بر اینکه هرکشوری ارزش ها و هنجارهای خاص خود را دارد و آمریکا نمی تواند و حق ندارد معیارهای غلط و اومانیستی خود را به دیگران تحمیل کند به جنایات آمریکاییها در کشورهای مختلف و کشتن زنان، مردان و افراد بیگناه و سیاه پوست در سطح شهرها و خیابانهای آمریکا اشاره کرد و گفت: جنایات آمریکاییها در سطح جهان بیش از آن است که آنها بخواهند و به خود اجازه دهند که برای دیگر کشورها نسخه های حقوق بشری بپیچند.
رئیس قوه قضاییه ادعای مربوط به مرگ و میر در زندانهای ایران را سخن نامربوط دیگری در گزارش وزارت امور خارجه توصیف و تصریح کرد: مرگ و میر زندانیان به ویژه افراد مسن و برخی افراد گرفتار به مواد مخدر موضوعی تقریباً ممکن در همه زندانها است و البته اثبات اینکه ممکن است برخی از مرگ ها بر اثر شکنجه باشد موضوع دیگری است که صرفاً یک ادعاست و بدون دلیل نمی توان آن را پذیرفت.
آملی لاریجانی در پایان از ستاد حقوق بشر و مسئولان وزارت امور خارجه خواست با اقتدار و صلابت و به صورت کاملاً مستدل و منطقی سطر به سطر ادعاهای دروغین گزارش اخیر وزارت امور خارجه آمریکا را پاسخ دهند تا مردم دنیا به دروغ های مستمر دولت آمریکا واقف شوند.
در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بحث و بررسی درباره کاهش جمعیت کیفری زندانها ادامه یافت و موادی از آن به تصویب رسید.