به گزارش ایرنا، پزشكان در این اعتصاب كه از هشت صبح روز سه شنبه آغاز شد، برخلاف چهار اعتصاب قبلی، در بخشهای اورژانس و فوریتهای پزشكی مراكز درمانی و بیمارستانهای عمومی نیز دست از كار كشیدند.
اگرچه تاكنون از شمار دقیق پزشكان اعتصابی گزارشی منتشر نشده است اما انتظار می رود كه این اعتصاب سبب اخلال جدی در فعالیت مراكز درمانی سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس شود.
جرمی هانت وزیر بهداشت این كشور صبح روز سه شنبه در گفت وگو با شبكه اسكای نیوز ؛ هشدار داد كه این اعتصاب جان بیماران اورژانسی را به خطر می اندازد.
وی كه از سوی انجمن پزشكی انگلیس به 'لجاجت' در برابر خواسته های پزشكان متهم شده است، تهدید كرد: در صورت فوت بیماران مسوولیت مرگ آنها بر عهده اتحادیه پزشكان خواهد بود و مردم اعتصابیون را مسوول این اتفاق می دانند.
جرمی هانت كه عدم نرمش وی سبب شده است كه حركت اعتراضی پزشكان به این مرحله برسد، روز دوشنبه گذشته از اعتصابیون خواسته بود كه فعالیتشان را حداقل در بخشهای اورژانس در بیمارستانها و مركز درمانی كشور متوقف نسازند.
وی در نشست مجلس عوام عنوان كرد: میزان آشفتگی ایجاد شده ناشی از اعتصاب پزشكان در مركز خدمات بهداشت ملی ' غیرقابلپیشبینی' است اما نهایت تلاش بهعملآمده است كه خطری متوجه سلامتی بیماران نشود.
وزیر بهداشت انگلیس پیشتر گفته بود كه حاضر به 'تغییر و یا تاخیر' در اجرای این قراردادهای جدید كاری پزشكان نیست.
از سوی دیگر پزشكان جوان اعتصابی ، جرمی هانت را متهم به داشتن 'ترس از گفتوگوی عمومی' در مورد مسایل مرتبط با قراردادهای جدید كاری كرده و گفته اند این در حالی است كه این قراردادها میتواند كل سیستم بهداشتی انگلیس را با تهدید مواجه كند.
انجمن پزشكی انگلیس (بی ام ای) پیشتر گفته است در صورتی كه جرمی هانت وزیر بهداشت این كشور از تهدیدش برای اعمال اجباری قراردادهای جدید پزشكان جوان، عقب نشینی كند، خواهان لغو این اعتصاب فراگیر خواهد شد.
یك سخنگوی این انجمن در این خصوص گفت: پزشكان عمیقا از وضعیت آشفته ای كه برای بیماران ایجاد شده 'عمیقا متاسف' هستند اما این اعتصاب را برپا می كنند چون براین باور هستند كه طرح های دولت انگلیس در طولانی مدت به ضرر بیماران تمام خواهد شد.
منابع سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس هشدار دادهاند این اعتصاب فراگیر كه قرار است از ساعت هشت صبح تا ساعت پنج بعد از ظهر روز سهشنبه و نیز روز چهارشنبه (بهوقت محلی ) برگزار شود، سبب خواهد شد كه 125 هزار عمل جراحی و آزمایشهای پزشكی و نوبتهای داده شده به مریضها ملغی شود كه این مساله میتواند برای بیماران اورژانسی، تبعات جانی داشته باشد.
به گفته این منابع از 125 هزار مورد یادشده، 12 هزار و 700 مورد عمل جراحی است.
در حدود 45 هزار پزشك جوان در سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس مشغول فعالیت هستند كه اكثر آنها عضو انجمن پزشكی انگلیس هستند. این پزشكان از قراردادهای جدید تحمیلی، خشمگین هستند.
گفته می شود، براساس طرح جدید دولت محافظه كار انگلیس قرار است پزشكان مراكز خدمات بهداشت ملی این كشور در تمام ایام هفته فعال باشند، اما حقوق پرداختی به آنها در روزهای تعطیل و شب ها همانند روزهای عادی خواهد بود.
انجمن پزشكی انگلیس معتقد است كه این قراردادهای جدید كاری سبب كاهش حقوق پزشكان در بیمارستان های عمومی این كشور خواهد شد.
این انجمن بر این باور است كه قراردادهای جدید كاری به این معنا است كه پزشكان با توجه به اینكه در روزهای تعطیل آخر هفته و نوبت های شب نیز حقوق عادی دریافت خواهند كرد، 30 درصد از پرداختی شان كاسته خواهد شد.
برخی از پزشكان انگلیسی بر این باورند كه این قراردادهای جدید حركتی 'بسیار وحشتناك' بوده و 'آثار وخیمی' برای خدمات بهداشت عمومی انگلیس خواهد داشت.
در نقطه مقابل، 'جرمی هانت' وزیر بهداشت انگلیس ضمن متهم كردن انجمن پزشكی انگلیس به گمراه كردن پزشكان، معتقد است كه پیشنهاد های جدید كاری به نفع دكترها بوده و سبب كاهش حداكثر ساعات كاری آنها در روزهای پایان هفته می شود.
دولت انگلیس پیشتر موافقت كرده بود كه حقوق پایه پزشكان (كارآموز) كه در مراكز خدمات بهداشت ملی این كشور فعالیت می كنند در قراردادهای جدید كاری، از 22 هزار و 636 پوند به 25 هزار و 500 پوند (در سال ) افزایش یابد اما انجمن پزشكی انگلیس با این رقم موافق نیست.
در حال حاضر پزشكان كارآموز در بدو شروع كار در حدود 22 هزار و 636 پوند در سال حقوق می گیرند كه بعد از چهار سال به 30 هزار پوند افزایش می یابد كه با اضافه پرداخت ها به رقم 56 هزار پوند خواهد رسید.
پزشكان متخصص كارآموز نیز در بدو شروع كارشان در سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس) بین 30 هزار پوند تا 47 هزار پوند حقوق سالانه دریافت می كنند كه این رقم می تواند با افزایش تجربه آنها به 69 هزار پوند در سال برسد.
سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس و وزارت بهداشت این كشور پیش از این با افزایش یازده درصدی این رقم های پایه موافقت كرده بود اما پزشكان معترض این رقم را كافی نمی دانند.
خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس ) برای اولین بار در سال 1948 و پس از پایان جنگ جهانی دوم به منظور ارائه خدمت درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راه اندازی شد و در حال حاضر با داشتن یك میلیون و 600 هزار كارمند، به صورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه می كند.
دولت انگلیس در حال حاضر به منظور كاهش كسری بودجه به دنبال كاهش هزینه های عمومی رفاهی از جمله در بخش بهداشت است.