به گزارش مهر، علی مطهری سه شنبه شب-7 ارديبهشت- در نشست تدوین اندیشه های شهید مرتضی مطهری در خصوص جمهوریت در نظام اسلامی عنوان كرد: در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، زمانی كه تعبیر جمهوری اسلامی مطرح شد، عده ای با این مسئله مخالف بودند و خواهان افزوده شدن كلمه دموكراتیك به این عنوان بودند. امام خمینی (ره) نسبت به این این مسئله واكنش منفی نشان دادند و شهید مطهری نیز در این خصوص عنوان كردند كه افزودن كلمه دموكراتیك نوعی اشتباه است.
وی افزود: در همان مقطع زمانی، مسائل دیگری همچون تناقض آمیز بودن عنوان جمهوری اسلامی مطرح شد كه شهید مطهری در این خصوص عنوان كردند كه در كشور اسلامی كه اكثریت افراد جامعه مسلمان هستند بسیار صحیح است.
مطهری اظهار كرد: اصل ولایت فقیه، شواری نگهبان و انتخابات، حافظ انقلاب اسلامی هستند. مردم از طریق شركت در انتخابات می توانند در نظام اسلامی كشور تاثیرگذار باشند. راه دیگری غیر از انتخابات در این زمینه وجود ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: در انتخابات سال ۹۲ با آگاهی بخشی كه صورت گرفت، مردم متوجه شدند كه با حضور در این عرصه می توانند تغییر ایجاد كنند. امیدوارم آحاد جامعه در دور دوم انتخابات سال جاری نیز حضور فعالی داشته باشند.
وی افزود: در انتخابات گذشته مجلس به دلیل نزدیكی به حوادث سال ٨٨ بسیاری از افراد و گروه ها انتخابات را تحریم كردند و مشاركت مردمی نیز در حد قابل قبولی نبود این مسئله باعث شد تا در آن سال، مجلس قوی و قدرتمندی تشكیل نشود و كشور از این حیث آسیب دید.
وی با اشاره به رد صلاحیت شدن یکی از کاندیداهای مجلس در اصفهان، پس از رأی آوردن، گفت: بر اساس آئین نامه مجلس شورای اسلامی در صورتی كه مداركی در خصوص رد صلاحیت شدن یك نماینده مجلس پس از انتخاب شدن از سوی مردم پیدا شود باید این مسئله در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار بگیرد.
- استيضاح وزير كشور براي تبديل نشدن رد صلاحيت به يك رويه ثابت انجام ميشود
مطهری اظهار كرد: استیضاح وزیر كشور به دلیل تبدیل نشدن این مسئله خلاف، به یك رویه ثابت صورت می گیرد. در صورتی كه این مسئله به یك رویه تبدیل شود به روزی می رسیم كه رئیس جمهوری را به همین بهانه رد صلاحیت كنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: چنین تعارض هایی ناشی از مصلحت اندیشی های غلط فردی است. چنین فعالیتی خیانت به انقلاب اسلامی است.
مطهری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در این مسئله كه خوزستان در محرومیت به سر میبرد تردیدی نیست و پس از جنگ تحمیلی آنطور كه باید به این استان رسیدگی نشد. به دلیل قومیت گرایی باید به این استان به صورت اساسی رسیدگی كرد.
وی با بیان اینكه قانون انتخابات نیازمند اصلاح است، گفت: بخشی از آسیب هایی كه برخی بندهای این قانون وارد می آورد قابل حل است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: بند التزام عملی به اسلام بسیار وسیع است و گاهی این مسئله آبروی افراد را به خطر می اندازد . باید به جای این بند مصادیق روشنی جایگزین كرد.
- از اولين سال فعاليت رئيس جمهور سابق متوجه انحرافات وي شدند
مطهری در بخش دیگری از سخنان خود افزود: از اولین سال فعالیت رئیس جمهور سابق متوجه انحرافات وی شدم و نامه ای در این خصوص نیز نوشتم. زیرا روند فعالیت وی خلاف شعار های تبلیغاتی بود. این مسئله تناقض در گفتار بنده نیست و در این خصوص رئیس جمهور سابق تغییر كردند.
مطهری اظهار كرد: در مسئله ستار بهشتی خیلی از مسئولان عنوان كردند كه این موضوع مطرح نشود زیرا خوراك رسانه های غربی می شود. این نگاه اشتباه است و عده ای فكر می كنند كه برای حفظ نظام باید به هر خفتی تن داد.
وی همچنین با اشاره به مسئله برجام گفت: برجام نابودی انرژی هسته ای نیست. وضعیتی كه در ابتدا صنعت هسته ای داشت اقتصادی نبود و بخشی از این صنعت بدون همكاری های بین المللی قابل پیشرفت نیست. برجام هم مانند سایر قراردادهای بزرگ نقاط مثبت و منفی بسیاری دارد كه نفاط مثبت آن بیشتر است. مسئله برجام سیاسی شده است و در برهه هایی از زمان حالت تبلیغاتی پیدا كرد.