این نیروی جدید چیزی نیست جز یک ربات انسان نمای غواص موسوم به OceanOne که توسط محققان دانشگاه استنفورد طراحی شده و توسعه یافته.
به گزارش ديجياتو، اوشن وان ویژگیهای بارزی همانند دید انسانی، بازخوردهای لرزشی و مغز مصنوعی دارد و برای همراهی تیم کاوشگران یاد شده انتخاب گشته تا همگام با دیگر غواصان، گنجینههای پنهان در کشتی غرق شده اعماق دریای مدیترانه را کشف نماید.
جا دارد اشاره نمائیم که این ربات 1.5 متری در اصل برای انجام تحقیق و مطالعه در رابطه با صخرههای مرجانی دریای سرخ تولید شده است زیرا انجام این تحقیقات نیازمند حس لامسه قوی است و این صخره ها در عمقی غیرقابل تحمل برای انسان قرار دارند. اما با آشکار شدن هرچه بیشتر قابلیت های ربات، باستان شناسان تصمیم گرفتند که آن را برای انجام این ماموریت نیز مورد استفاده قرار دهند.
بخش دم این ربات شامل باتری های آنبورد، کامپیوترها و آرایهای متشکل از 8 پیشرانه است و قسمت جلوئی این دستگاه هم که بسیار شبیه انسان ساخته شده، دو چشم برجسته بین و دو بازوی مفصلی هوشمند دارد.
بازوهای این ربات برای محیط های شکننده و زودآسیبی همانند مرجان ها و کشتی های به گل نشسته ای مانند La Lune که از 350 سال پیش تا کنون در اعماق دریا مانده بسیار ایده آل محسوب میگردند. حسگرهای فشار در هر یک از مچهای دست ربات هم بازخوردهای لمسی را به فردی که کنترلش را به عهده دارد، مخابره می نماید تا آنها بتوانند وزن شیئی که در دستان اوشن وان است را تخمین بزنند.
مغز ربات مورد بحث نیز با حسگرهای لمسی کار میکنند تا این اطمینان را ایجاد نمایند که دستها، کالاهای شکستنی و قیمتی را له نمیکند. همچنین باید اشاره کنیم که سیستم مسیریابی نیز به صورت خودکار موجب حفظ تعادل بدنه ربات در امواج و تلاطم دریا میشود.