به گزارش ایسنا، در معاملات روز دوشنبه 27 ارديبهشت، قیمت هر بشکه نفت جهانی برنت با 0.6 درصد افزایش یعنی معادل 28 سنت به 48.11 دلار رسید و نفت خام تگزاس غربی نیز در آخرین معاملات امروز با افزایش 0.5 درصدی یا 25 سنتی، 46.46 دلار برای هر بشکه قیمتگذاری شد.
تحلیلگران نفتی میگویند کاهش تولید نفت از سوی تولیدکنندگانی مانند نیجریه، آمریکا و چین قیمتها را افزایش داده است اگرچه که افزایش تولید نفت از سوی دیگر کشورهای تولیدکننده بر این دست آورد قیمتی در بازار نفت سرپوش میگذارد.
بانک ANZ میگوید بازار نفتی تلاش میکند افزایش قیمتی را که در روزهای گذشته با کاهش تولیدي كه در پي آتشسوزي در يكي از شهرهاي نفتي كانادا روي داده بود را با بازگشت تولیدکنندگان کانادایی حفظ کند.
در نیجریه، تولیدکننده اصلی نفت یعنی اگزون موبیل، صادرات نفت را از کو ایبوئه، نفتخیزترین بخش این کشور معلق کرده است و تولیدکنندگان دیگر مانند رویال شل و شورون با اختلالاتی در پی فعالیتهای خرابکارانه در این کشور مواجه شده به طوریکه تولیدات از سوی این شرکتها به پایینترین حد خود در دههای گذشته یعنی در حدود 1.65 میلیون بشکه در روز رسیده است.
از سوی دیگر تولید نفت در ونزوئلا، از ابتدای سال در پی چالشهایی که شرکت ملی نفت این کشور یعنی PDVSA برای حفظ سرمایهگذاریها در جهت نگه داشتن سطح تولید مواجه بود، 188 هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
در کنار این اختلالات نفتی، میتوان آمریکا که تولید نفتش نسبت به بالاترین سطح تولید سال گذشته 8.4 درصد کاهش یافته و به 8.8 میلیون بشکه در روز رسیده است را اضافه کرد.
در چین، بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده نفت آسیا، نیز در آوریل تولید نفت با کاهشی 5.6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه بوده که در نهایت تولید این کشور را به 4.04 میلیون بشکه در روز رسانده است.
این کاهش تولید نفت در برخی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهانی در حالی اتفاق میافتد که روز به روز تولید نفت از سوی کشورهای عضو اوپک بیشتر میشود، برداشته شدن تحریمهای ایران ماشه آغاز مسابقهای نفتی را بین تهران و دیگر کشورهای عضو اوپک مثل عربستان، عراق و امارات متحده عربی کشیده است.
اوپک در ماه آوریل تولید نفتش را به 32.44 میلیون بشکه در روز افزایش داد که این میزان 188 هزار بشکه بیشتر از تولید کشورهای عضو این سازمان در ماه مارس است. این میزان تولید بر اساس بررسیهای رویترز بیشترین سطح تولید این کارتل نفتی از سال 2008 به شمار میرود.
از سوی دیگر اگرچه آتشسوزی در یکی از مناطق نفتخیز کانادا باعث کاهش تولید در این منطقه شد، افزایش 3 درصدی ارزش دلار در این ماه نسبت به دیگر ارزها باعث شد تجارت دلاری سوخت برای کشورهایی که از ارزهای دیگر استفاده میکنند گرانتر تمام شده و تقاضای نفت کاهش یابد.