به گزارش مهر، دکتر حمید اکبری افزود: تا به حال برای افرادی که از دانشگاههایی در خارج از کشور فارغالتحصیل میشدند و آن دانشگاهها در فهرست غیرمعتبرهای وزارت بهداشت قرار داشت، هیچ کاری انجام نمیدادیم؛ به هیچ وجه مدارک آنها ارزشیابی نمیشد و به آنها اعلام میکردیم از نظر ما، شما دیپلم هستید.
سرپرست مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت افزود: البته دانشگاههای خارجی که در رتبهبندیهای معتبر شانگهای، کیو اس و تایمز تا رتبههای ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ قرار دارند را مورد ارزشیابی قرار میدهیم. اما در مورد سایر دانشگاهها، مدارک دانشآموختگان را ارزشیابی نمیکردیم.
اکبری خاطرنشان کرد: در جلسه اخیر ارزشیابی وزارت بهداشت تصمیم گرفته شد که راهی برای قرار گرفتن مدارک این افراد در پروسه ارزشیابی وزارت بهداشت باز شود. وزارت بهداشت سه راه برای این افراد فراهم کرده است که در صورت موفقیت در یکی از آنها، مدارک آنها در پروسه ارزشیابی قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: البته باید این نکته مورد تاکید قرار بگیرد که موفقیت در یکی از این سه مسیر به منزله تایید مدرک فرد نیست بلکه تنها در پروسه ارزشیابی مدرک قرار میگیرد و میتواند در آزمون ملی که برای ارزشیابی دانشآموختگان خارج برگزار میشود، شرکت کند.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: یکی از این سه راه شرکت در آزمونهای بینالمللی و شناخته شده است. در صورتی که فرد در یکی از این آزمونهای بینالمللی شرکت کند و نمره قبولی کسب کند برای ما قابل قبول خواهد بود.
وی اضافه کرد: مسیر دیگر این است که فرد در یک مقطع بالاتر از یک دانشگاه معتبر در فهرست وزارت بهداشت پذیرش بگیرد. مهم نیست این دانشگاه در همان کشور باشد یا کشور دیگر، بلکه برای ما اعتبار دانشگاه اهمیت دارد. به این ترتیب فرد میتواند وارد پروسه ارزشیابی شود.
اکبری یادآور شد: راه دیگری که برای ارزشیابی مدرک در برابر این دسته از افراد که از دانشگاههای غیرمعتبر فارغالتحصیل شدهاند، قرار دادهایم این است که از کشور دیگری که دانشگاه معتبر دارد اجازه کار بگیرند. اجازه کار به منزله تایید مدارک فرد در آن کشور است و یعنی توان آن فرد تایید شده است. در این صورت ما اجازه میدهیم مدرک فرد بررسی شود.
وی تاکید کرد: در این صورت و پس از موفقیت در یکی از این سه مسیر فرد میتواند در آزمون ملی شرکت کند.