سیدحسن هفدهتن در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: به دلیل آنکه قیمت تمام شده تولید به شدت بالاست کارفرما به جای سایر عوامل تولید، دستش به دستمزد میرسد در صورتی که سهم دستمزد در قیمت تمام شده تولید پایین است.
وی افزود: اما قیمت تمام شده تولید نسبت به سایر کشور بالا است که بخشی از آن به اصلاح سیاستهای دولت در ساختار اقتصادی برمیگردد زیرا یک برنامه پیچیده و بزرگ علمی است که باید در بحث پژوهش آن و صنایع و تولیدات مزیتی کشور کمک شود.
هفدهتن با بیان اینکه دستمزد کارگران باید قدرت پسانداز پیدا کند، اظهار کرد: برای آنکه به سمت یک نظام واقعی مزدی برویم که در آن مزد قدرت خریدی را که طی 30 سال گذشته از دست داده دوباره به دست بیاورد و بهرهوری عوامل تولید بالا برود باید مساله قیمت تمام شده تولید را حل کنیم چون مزد در قیمت تمام شده قابل اصلاح است.
به گفته وی اگر قیمت تمام شده تولید پایین بیاید کارفرما ترغیب میشود که سهم دستمزد را که نقش موثری در ارتقای بهرهوری عوامل تولید دارد، بالا ببرد در غیر این صورت با افزایش مزد، مشکل معیشت کارگران حل نمیشود.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عین حال خاطرنشان کرد: با وجود آنکه در سه سال دولت یازدهم، مزد واقعی حدود 6.8 درصد افزایش داشته اما به دلیل انباشتگی عقبافتادگی دستمزد کارگران نتوانستهایم آن را جبران کنیم.
به اعتقاد هفدهتن، برای جبران این عقبماندگی باید چند صنعت به عنوان نمونه و پایلوت انتخاب شوند و با مشارکت و همراهی شرکای اجتماعی و مراکز علمی و نوآوری هزینههای تولید را کاهش داد.