ايرنا به نقل از رويترز نوشت: در مدت یاد شده، قیمت نفتهای خام برنت دریای شمال و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به ترتیب حدود یک و سه درصد بالا رفت که عامل آن افزایش قیمت در روزهای دوشنبه و سهشنبه گذشته بود.
به گزارش ایرنا، پس از آنکه عرضه نفت در کانادا به دلیل آتشسوزی و در نیجریه به دلیل حملات شورشیان دچار اختلال شد و عرضه جهانی نفت چهار میلیون بشکه در روز کاهش یافت، قیمت نفت در مدت گفته شده به بیش از 50 دلار در هر بشکه صعود کرد.
شرکت بینالمللی بیکر هیوز آمریکا اعلام کرد، بالاخره کاهش شمار دکلهای حفاری نفت شیل در آمریکا متوقف شد و هفته گذشته تنها دو دکل حفاری در این کشور از دور فعالیت کنار گذاشته شد و تعداد دکلهای فعال به 316 دکل رسیده است. سال گذشته تعداد دکلهای حفاری آمریکا 471 واحد کاهش پیدا کرد.
«فیل فلاین» تحلیلگر بازار انرژی در شرکت پرایس فیوچرز در شیکاگو گفت: مردم نگران افزایش سطح تولید در نتیجه افزایش سطح قیمتها هستند.
«دومنیک کریچلا» شریک ارشد موسسه مدیریت انرژی نیویورک گفت: تولید نفت خام آمریکا میتواند حدود 300 تا 400 هزار بشکه در روز افزایش یابد.
اما با این حال، قیمتهای نفت دیروز (جمعه) برای دومین روز متوالی کاهش یافت زیرا سرمایهگذاران از رکوردزنی قیمت و رسیدن آن به بالاترین سطح هفت ماه گذشته بهرهبرداری کردند و با فروش اوراق بهادار نفتی خود، از افزایش سطح قیمتها سود بردند.
عامل دیگر کاهش قیمت جهانی نفت در روز گذشته، افزایش شاخص دلار است. افرایش این شاخص که تغییرات نرخ برابری دلار در برابر مجموعه ارزهای اصلی را اندازهگیری میکند، با تاثیر منفی بر تقاضای نفت، سبب کاهش قیمت نفت میشود.
پس از آنکه «ژانت یلن» رئیس بانک مرکزی آمریکا گفت ممکن است نرخ بهره ظرف ماههای آینده مناسبتر شود، نرخ برابری دلار این کشور در مقابل سایر ارزها بالا رفت.
قیمت نفت برنت دریای شمال در پایان معاملات جمعه 7 خردادماه (دیروز) 27 سنت یا 0.5 درصد کاهش یافت و به 49 دلار و 32 سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت پنجشنبه گذشته به 50 دلار و 51 سنت در هر بشکه یا بالاترین قیمت از اوایل نوامبر 2015 (اواسط آبان 94) رسید.
هر بشکه نفت خام آمریکا نیز در پایان معاملات دیروز بازار نایمکس نیویورک 15 سنت یا 0.5 درصد کاهش یافت و به 49 دلار و 33 سنت در هر بشکه رسید. پنجشنبه گذشته قیمت این نفت به بالاترین رکورد خود از اکتبر 2016 (مهر 94) رسید.