مهدي چمران، رئيس شوراي شهر تهران درباره آن بخش از نطق پيش از دستور انصاري كه انتقاد از سخنان قاليباف در همايش سراسري شوراها بود، گفت: صحبتهاي شهردار در اين همايش تنها حالت توصيه براي شوراها داشت و براي اظهارنظر و برداشت صحيح ضروري است كه متن سخنراني بهطور كل مطالعه شود اما زماني كه بهصورت گزينشي بخشي از سخنراني جدا ميشود، شائبه ايجاد ميكند. وي گفت: حتي اگر نياز باشد از آقاي قاليباف خواهش ميكنيم كه توضيحات لازم را بدهد تا ابهامات رفع شود.
ناصر اماني، معاون توسعه و برنامهريزي شهرداري تهران درباره بدهي دولت به شهرداري تهران گفت: شهرداري تهران هيچگاه در 11سال گذشته معطل دولتها نمانده و كار خدماترساني به شهروندان را بدون كمك دولت به انجام ميرساند اما واقعيت اين است كه دولت قبلي جسارت داشت و ميگفت نميدهم اما اين دولت ميخندد و ميگويد ندارم بدهم! تأكيد اماني اين بود كه در شهرداري تهران هيچ سياسيكارياي صورت نميگيرد و شهردار تهران، شهر 11ميليون نفري تهران را با مديريت جهادي اداره ميكند.
غلامرضا انصاري در نطق خود به مواردي چون بيمهري دولتهاي نهم، دهم و يازدهم به شهرداري تهران بهدليل فعاليتهاي سياسي شهردار تهران و اظهارات اخير شهردار تهران در مجمع عمومي شورايعالي استانها اشاره كرده بود. اماني، معاون شهردار تهران در پاسخ به بخش ديگري از سخنان انصاري كه انتقاد از سخنان قاليباف در يك مراسم طنز سياسي بود گفت: برنامه «دكتر سلام» يك برنامه طنز و شوخي بوده است.
آقاي قاليباف در اين برنامه اول با خودش شوخي كرده و گفته است اگر ما در تهران نباشيم، شهر بهتر اداره ميشود. بعد ايشان با دولت نهم و دهم شوخي كرده و بعد هم با دولت يازدهم شوخي كرده است. اماني همچنين خطاب به انصاري ابراز داشت: شما كه ادعاي توسعه سياسي داريد، از يك برنامه طنز كاملا شوخي تعبير سياسي ميكنيد.
معاون برنامهريزي، توسعه شهري و امور شوراي شهرداري تهران يادآور شد: گازانبر آقاي قاليباف در عملياتهاي كربلاي 4 و 5 و والفجر8 بود كه يگانهاي زرهي عراق را قيچي ميكرد. وي همچنين ابراز داشت: هيچگاه از گازانبر براي برخورد با مردم استفاده نشده است. آن كساني كه پيشنهاد حمله گازانبري كردند، معلوم است چه كساني هستند و اسناد آن در شورايعالي امنيت ملي موجود است.
اين از نجابت آقاي قاليباف است كه در اين زمينه توضيح نميدهد. مجتبي شاكري، رئيس كميته فرهنگي شوراي شهر نيز نطق همكار خود در شوراي شهر را خطاي راهبردي توصيف كرد. به گفته وي، با اين لحن نخستين تير پرتاب و باب سياسيشدن شوراي شهر گشوده شد. همچنين احمد حكيميپور در بخشي از سخنان خود در جلسه ديروز اظهار داشت: يكي از مهمترين نگرانيها سياسيشدن مديريت شهري است و نه شورا و نه شهرداري هيچ كدام نبايد از مسير خود خارج شوند.
- تهران و تمام بحرانهايش
صبح ديروز جمعي از مسئولان سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور نيز در شوراي شهر تهران حاضر شدند تا گزارشي از مخاطرات زمينشناسي و تدقيق پهنههاي گسلي شهر تهران ارائه دهند.به گفته محمد بلورچي، سخنگوي سازمان زمينشناسي 32مورد از 43مخاطرهاي كه زيست مردم دنيا را تهديد ميكند در ايران رخ داده است. وي با استناد به نقشه زمينلغزش نشان داد كه چگونه اطراف شهر تهران همگي در معرض زمينلغزش هستند.
يكي ديگر از انتقادات مطروحه از سوي سخنگوي سازمان زمينشناسي اين بود كه با توسعه شهرسازي، آبراهها مسيرشان دستخوش تغييرات خطرناكي شده است. بنابراين حتما بايد روددرههاي شهر احيا و سيستم هشدار سريع در بالادست رودها نصب شود. از طرف ديگر بلورچي به نشست زمين در دشت تهران اشاره كرد كه علاوه بر آسيب به كشاورزي باعث فرونشست 36سانتيمتري زمين شده است. يكي ديگر از محورهاي گزارش ديروز سازمان زمينشناسي نوع گردوغبارهاي يك ميكروني بود كه شهر تهران در معرض آن قرار دارد و با ورود به ريه، نايژه و خون منجر به سرطان ميشود.
- باز هم تعلل شورايعالي شهرسازي
در جلسه ديروز شوراي شهر، احمد صادقي، مديرعامل سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران نيز با اشاره به اينكه گسلهاي تهران همگي شناسايي و نقشه يكدوهزارم آن تهيه شده است، گفت: مشكل اينجاست كه اين نقشه هنوز از سوي شورايعالي شهرسازي به تصويب نرسيده است و نميتوان ضوابط ساختوساز در پهنه گسلي را اعمال كرد.
اين گزارشها از سوي اعضاي شوراي شهر با واكنش مواجه شد. در نهايت مهدي چمران، رئيس شوراي شهر خواستار آن شد تا كميسيونهاي سلامت و محيطزيست و عمران مسائل مطروحه در اين گزارشها را مورد بررسي قرارداده و باهماهنگي با شورايعالي شهرسازي نسبت به حل مشكلات اقدام كنند.