به گزارش مهر، محمود خدادوست در نشست شورای عالی برنامهریزی که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، از تصویب ایجاد رشته دستیاری طب سنتی ایرانی خبر داد و گفت: هدف از ایجاد این رشته، توسعه و نهادینه کردن طب سنتی ایران در نظام سلامت است.
وی با تاکید بر عزم جدی و رویکرد حمایتی وزیر بهداشت از طب سنتی ایرانی در خصوص مهمترین مصوبات این نشست، گفت: پیگیری جدی تحت پوشش بیمه قرار گرفتن ویزیت و خدمات طب سنتی از دبیرخانه شورای عالی بیمه مورد تاکید قرار گرفت.
مدیركل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در این نشست مقرر شد، تعهدات قانونی فارغالتحصیلان طب سنتی به حداقل ممكن تعدیل شود و در جلسه مشتركی با حضور معاون درمان وزارت بهداشت، معاونت آموزشی و مدیركل طب سنتی موضوع نهایی شود.
وی افزود: ورود پایلوت آموزههای طب ایرانی در شبکه بهداشت و درمان و آموزش بهورزان مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد این طرح با آموزش بهورزان ۱۰ دانشگاه منتخب وارد فاز عملیاتی شود.
خدادوست لزوم نهادینه شدن آموزههای حفظ تندرستی و ارتقا سلامت در حوزه طب سنتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: اساس طب سنتی ایرانی اسلامی بر ترویج سبک زندگی سالم و پیشگیری از بیماریهاست به همین منظور اضافه شدن دو واحد درسی تحت عنوان آشنایی با مبانی طب سنتی در كلیه رشتههای علوم پزشكی به صورت اجباری مورد تصویب قرار گرفت.
وی تصریح کرد: تسریع در ابلاغ آییننامه «تعیین محدوده فعالیت پزشکان و ارائهدهندگان خدمات طب سنتی کشور» از سوی معاونت درمان مورد تاکید قرار گرفت چراکه طب سنتی ایرانی-اسلامی ظرفیت بسیار بزرگی برای ارائه خدمات سلامت دارد و توجه و استفاده عاقلانه از آن میتواند بسیاری از چالشهای امروز سلامت مردم را برطرف کند.
وی با بیان اینکه یکی از بندهای سیاستهای کلی سلامت، طب سنتی است، افزود: وزارت بهداشت ۱۱ راهبرد و ۳۴ سیاست اجرایی برای گسترش این طب مبتنی بر شاخصهای دقیق تدوین کرده و در چشمانداز هم پیشبینی شده است.