به گزارش ایرنا حجت الاسلام سیدمحمود علوی روز پنجشنبه در آیین بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و پنجاه و سومین سالگشت قیام خونین 15 خرداد در مسجد روضه محمدیه یزد با تسلیت این مناسبت افزود: مقام معظم رهبری، همان روش، منش و خط امام را دنبال کردند و امروز کشورمان بر قله عزت، افتخار و اقتدار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در این سال ها توطئه استکبار علیه ایران اسلامی قدم به قدم با شکست و عقب نشینی مواجه شده و باید پیشرفت ایران اسلامی و سنگرها را جلوتر برده و همواره دایره تاثیر و نفوذ خود را وسیع تر کنیم.
وی اضافه کرد: باید با وحدت، همدلی و برادری پشت سر مقام معظم رهبری قرار گیریم و قدردان نعمت عظیم ولایت باشیم و به فرموده امام راحل 'پشتیبان ولایت فقیه باشیم تا مملکت آسیب نبیند'.
علوی افزود: سالگرد ارتحال امام راحل فرصت مناسبی را در اختیار ما قرار می دهد که نگاهی دوباره به حرکت حضرت و درسهای آموزنده ای که نهضت و قیام آن حضرت به ما می دهد مرور کنیم.
وی با بیان اینکه امام راحل در دو مرحله طی سالهای 1341تا 1343 و 1356 تا 1357 دست به قیام و انقلاب زدند گفت: آغاز هر دو مرحله قیام امام راحل به گونه ای بود که شرایط برای قیام، نهظت و مبارزه فراگیر سیاسی فراهم نبود، سیاسیون و مبارزان ناامید بودند.
وی افزود: در سالهای 42 و 43 شرایط داخلی و خارجی اجازه مبارزه نمی داد، چرا که مبارزه در داخل، شرایطی از جمله رهبریت واحد نیاز دارد اما در آن برهه و پس از درگذشت آیت الله بروجردی مرجعیت پراکنده و حالت رهبری متمرکز از بین رفته بود.
علوی ادامه داد: در آن برهه مجموعه هایی از جمله بازار، دانشگاه، روحانیون و مبارزان سیاسی که در بین مردم خاستگاه انقلاب بود زمینه ای برای حرکت نداشت؛ بازاریان در جریان مشروطه و ملی شدن صنعت نفت اثرگذاری کرده بودند اما در جریان سالهای 41 و 42 سرخورده شده بودند چرا که در هر دو موضوع پرچم مبارزه را در دستان علما دیدند و پس از موفقیت و پیروزی کنار زده شدند.
وی با بیان اینکه در آن برهه نیروهای مذهبی در دانشگاه جایگاه چندانی نداشتند اضافه کرد: در دانشگاه جاافتاده بود که باید مبارزه علمی با امپرالیسم صورت گیرد و روش مبارزه علمی را سوسیالیسم ارائه می کند و هر مبارز باید سوسیالیست و مارکسیست باشد.
وزیر اطلاعات گفت: روحانیون نیز که با سخنرانی های خود بازار مبارزه را در مشروطه و نهضت ملی شدن صنعت گرم کرده و از صحنه گردان های مبارزه محسوب می شدند با برخوردهای صورت گرفته با علما پس از این مبارزه ها سرخورده شده بودند و با این وضعیت حوزه دل گرمی برای ورود به عرصه سیاست نداشت.
وی افزود: مبارزان سیاسی نیز نامزد مجلس شده بودند و با شاه و دربار درگیری نداشتند.
علوی با بیان اینکه امام راحل در این شرایط دست به حرکت زد تصریح کرد: رژیم با مشاهده نبود رهبری واحد و کرخت شدن همه خاستگاه های مبارزه جرات پیدا کرد و تعرض به قوانین وضع شده در گذشته که اسلام در آنها جایگاه داشت را از مصوبه حذف شرط مسلمان بودن اعضای انجمن های ایالتی و ولایتی شروع کرد.
وی ادامه داد: در این شرایط امام راحل خطر را احساس کردند و فرمودند که این اول تعرض به اسلام است و اگر در همین قدم اول جلو آنها را نگیریم بعدها دیگر نمی توان به سادگی جلوگیری کنیم؛ البته امام مهندسی کردند و مساله رهبری واحد را با تشکیل شورای علما و مراجع تنظیم کردند و خواستگاههای مردمی مبارزه را از جمله بازار، دانشگاه و علمای 150 بلاد مانند آیت الله شهید محمد صدوقی در یزد را نیز فعال کردند و به وحدت رساندند.
وی اضافه کرد: با این تلاش ها مبارزه ها انجام شد تا سرانجام طاغوت را مجبور به اعلام رسمی ملغی شدن مصوبه حذف شرط مسلمان بودن اعضای انجمن های ایالتی و ولایتی کرد؛ پس از آن امام فرمودند که کار تمام شده نیست و نباید مساله را دست کم بگیریم.
وزیر اطلاعات گفت: پس از این اتفاق با مطرح کردن بحث لوایح 6 گانه، حرکتی جدید آغاز شد و علما را با تعابیر موهن خطاب کردند که امام راحل فرمودند دیگر تسامح معنی ندارد و پرچم مبارزه را بلند کردند و به میدان آمدند.
علوی افزود: امام راحل می دانستند که مبارزه، مهمانی رفتن نیست و در آن شکنجه، تبعید و شهادت وجود دارد و افرادی که وارد گود مبارزه می شوند باید آمادگی این صحنه ها و عرصه ها را داشته باشند و بر این اساس از همان ابتدا خودشان سینه را سپر کردند و خون شهادت را در رگهای جامعه به جریان انداختند.
وی با اشاره به حضور پرشور جوانان در میدان مبارزه در آن برهه ادامه داد: سخنرانی های امام راحل تا شب 15 خرداد ادامه یافت که امام را دستگیر و به تهران بردند.
علوی اضافه کرد: صبح 15 خرداد زمانی که مردم قم از دستگیری و انتقال امام به تهران مطلع شدند به حرکت درآمدند و بازار تهران هم تعطیل شد و مردم شهرها از جمله تهران، ورامین، شیراز، یزد، اصفهان به خیابان ریختند و همه کشور یکپارچه قیام و رژیم مجبور شد دست به آن کشتار و جنایت بزند؛ در چنین اوضاعی، شرایط داخلی کشور آمده قیام نبود، نقطه یاس بود اما امام در دل این این یاس چنین مبارزه ای را فراگیر کردند.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه در آن برهه شرایط خارجی هم بهتر از اوضاع داخلی نبود اظهار کرد: دنیا دوقطبی آمریکا و شوروی بود و اصلاحاتی که آمریکا به شاه خطاب کرده بود به نوعی با شعارهای کمونیستی همخوانی داشت.
وی افزود: در این شرایط امام راحل با اظهارات خود از یک طرف پشتوانه خارجی و از طرف دیگر ستون فقرات داخلی شاه را در هم شکستند.
علوی ادامه داد: رژیم احساس می کرد با کشتار 15 خرداد فاتحه انقلاب را خوانده و سرکوبهای خود را ادامه داد و بین راس حرکت سیاسی جامعه و بدنه فاصله ایجاد کردند تا جایی که موسسه مطالعات استراتژیک آمریکا سال 55-54 اعلام کرد که ایران جزیره امن شده و به ثبات سیاسی رسیده و تا 25 سال دیگر هیچ خطری ایران را تهدید نمی کند.
وزیر اطلاعات با یادآوری مراسم چهلم شهادت حاج اقا مصطفی در مسجد ارگ اظهار کرد: دکتر روحانی رئیس جمهوری کنونی سخنران آن مراسم بودند و برای نخستین بار ایشان در این مراسم از امام به عنوان امام خمینی یاد کردند و فضای خفقان اندکی ترک برداشت اما شرایط داخلی و خارجی برای مبارزه امیدوارکننده نبود.
وی افزود: رژیم برای ترمیم این شرایط 17 دی ماه مقاله ای توهین آمیز نسبت به امام و نیروهای مبارز به قلم فرد موهونی به نام احمد رشیدی مطلق ارایه کرد که این مقاله قم را تکان داد و 19 دی عده ای از طلاب، بازاریان و دانشجویان قم به خاک و خون کشیده شدند.
وی ادامه داد: پس از آن قیام مردم در شهرهای تبریز، یزد، اهواز و جرم ادامه یافت تا اینکه 22 بهمن از صدای ایران بانگ 'این بانگ آزادیست کز خاوران خیزد' در ایران اسلامی طنین افکن شد امام انقلاب را به پیروزی رساندند.
علوی با بیان اینکه انقلاب ایران با دیگر انقلابها متفاوت است اضافه کرد: دانشمندان علوم سیاسی نظریه پرداز در زمینه انقلاب مشاهده کردند که نظریه های آنها نمی تواند انقلاب اسلامی ایران را تبیین کند و نسل های بعدی نظریه پردازی درباره انقلاب در بین دانشمندان علوم سیاسی آغاز شد.
وزیر اطلاعات با اشاره به دو ضلع سیاسی و نظامی در مبارزه های سیاسی گفت: نگاه امام خمینی با رهبران دیگر مبارزه ها متفاوت بود و برای مبارزه با شاه هیچگاه حرف از اسحله نزدند و نیروهای مسلح از جمله ارتش و پلیس را نه جزئی از حکومت، بلکه جزئی از ملت می دانستند.
علوی افزود: امام ارتش را بر خلاف نسبتهایی که به شاه می دادند به عنوان بخشی از ملت و خودی حساب می کردند و حتی خطاب به مردم فرمودند که جواب گلوله ها را با گل بدهید، چرا که امام نمی خواستند مبارزه مردم با مردم به راه بیافتد.
وی با بیان اینکه رهبری و روشهای امام خمینی استثنایی بود ادامه داد: با سیاست امام صفهای ارتش یکی پس از دیگری به مردم پیوست و 19 بهمن نیروهای هوایی با آرایش نظامی مقابل امام ادای احترام کردند و کمر رژیم را شکستند و پس از آن دیگر نیروها وارد راهپیمایی شدند و 22بهمن ستاد ارتش بی طرفی خود را اعلام کرد و آخرین سنگرهای شاه فرو ریخت.
وی اضافه کرد: امام با چنین فعالیتهایی مملکت را از وابستگی به آمریکا نجات داد و پس از آن جوانان کشورمان با خودباوری در هشت سال دفاع مقدس حضور یافتند.