به گزارش اسپوتنیک، در حالی که بن علی ییلدیریم نخست وزیر ترکیه از فراخواندن سفیر این کشور در برلین به خاطر رای پارلمان آلمان خبر داده است ولی سفارت ترکیه در آلمان هنوز این مساله را تایید نکرده است.
پارلمان آلمان امروز پنجشنبه قطعنامه ای را که بر اساس آن کشتار ارامنه در سال 1915 میلادی توسط امپراتوری عثمانی را نسل کشی می دانسته، تصویب کرد.
قطعنامه ای که کشتار ارامنه در سال 1915 میلادی توسط عثمانی ها را نسل کشی می دانسته ، توسط نمایندگان ائتلاف حاکم از احزاب محافظه کار و سوسیالیست به همراه حزب سبز ارائه شده بود و با تصویب پارلمان آلمان موسوم به بوندس تاگ روبرو شده است.
رای گیری در خصوص این قطعنامه پس از مناظره و بحث یک ساعته صورت گرفته است. بن علی ییلدیریم نخست وزیر ترکیه روز چهارشنبه در سخنانی تاکید کرد: این قطعنامه که احتمالا از سوی نمایندگان پارلمان آلمان تصویب خواهد شد و در آن کشتار ارامنه در سال 1915 میلادی را نسل کشی توصیف می کند، مضحک بوده و به روابط دو کشور آسیب می زند.
ترکیه و ارمنستان مدتهاست که بر سر قتل عام دوران جنگ جهانی اول با یکدیگر اختلاف دارند.
ارامنه میگویند، 1.5 میلیون از هموطنانشان بین سالهای 1915 و 1917 همزمان با فروپاشی امپراتوری عثمانی به قتل رسیدند و قصد دارند این قتل عام از سوی جامعه بینالملل به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخته شود.
رای گیری پارلمان آلمان در این باره یک سال پس از آن صورت میگیرد که یوآخیم گائوک، رئیس جمهوری آلمان به عنوان بالاترین مقام رسمی این کشور این قتل عام را به عنوان یک "نسل کشی" توصیف کرده و واکنش تند ترکیه را برانگیخته است.