به گزارش ایسنا، بهای معاملات برنت تا سطح 50.10 دلار صعود کرد اما تا اواسط معاملات روز با 38 سنت یا 0.7 درصد افزایش، در 50.02 دلار در هر بشکه ایستاد. نفت برنت روز جمعه با 40 سنت یا 0.8 درصد کاهش، در 49.64 دلار بسته شد و برای کل هفته حدود 0.6 درصد کاهش نشان داد.
بهای معاملات نفت آمریکا 41 سنت یا 0.8 درصد افزایش یافت و به 49.03 دلار در هر بشکه رسید. نفت خام آمریکا روز جمعه با 55 سنت یا 1.1 درصد کاهش، در 48.62 دلار در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته حدود 1.4 درصد کاهش نشان داد.
به گفته معاملهگران، قیمتهای نفت تحت تاثیر کاهش ارزش دلار که پس از انتشار آمار ضعیف اشتغال در روز جمعه، ریزش چشمگیری پیدا کرد، صعود کردهاند. ضعیف شدن دلار، کالاهایی مانند نفت را که به این ارز معامله میشوند برای خریداران دارنده ارزهای دیگر ارزانتر کرده و به تقویت تقاضا کمک میکند.
از سوی دیگر ماه رمضان که در هفته جاری آغاز میشود از قیمتها حمایت میکند زیرا تقاضا در بیشتر کشورهای مسلمان افزایش پیدا میکند.
کاهش عرضه که در پی اختلالهای پیشبینی نشده در تولید کشورهایی مانند لیبی و نیجریه اتفاق افتاد، با افزایش تولید در خاورمیانه از جمله ایران تا حدودی جبران شده است. بازگشت ایران به بازارهای بینالمللی نفت بسیار سریعتر از انتظار اتفاق افتاده و استفاده از نفتکشهای بینالمللی برای حمل نفت به افزایش ظرفیت صادرات این کشور کمک کرده است.
از سوی دیگر افزایش قیمت نفت با نشانههای تولید فزاینده محدود شده است. آماری که از سوی شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز منتشر شد، نشان داد شرکتهای انرژی آمریکایی برای دومین بار در سال جاری به شمار دکلهای حفاری افزودهاند زیرا مشاهده افزایش قیمت در هفتههای اخیر باعث شده تولیدکنندگان محتاطانه فعالیتشان را بیشتر کنند.
طبق گزارش بیکر هیوز، شمار دکلهای حفاری نفت فعال آمریکا در هفته گذشته 9 حلقه افزایش یافته و به 325 حلقه رسیده است در حالیکه در مدت مشابه سال قبل 642 حلقه بود.
بر اساس گزارش رویترز، تولید نفت خام آمریکا به میزان 5.4 درصد از ژانویه و تقریبا 10 درصد از اواسط سال 2015 کاهش یافته و به 8.74 میلیون بشکه در روز رسیده است.
قیمت نفت از پایینترین رکورد 12 سال اخیر که ابتدای سال جاری میلادی ثبت کرد، تحت تاثیر اختلال روند عرضه تولیدکنندگان متعدد و کاهش تولید نفت شیل آمریکا حدود 85 درصد بهبود یافته است. اعضای کشورهای صادرکننده نفت اوپک در نشست هفته گذشته که در وین برگزار شد، درباره سقف تولید به توافق دست پیدا نکردند.
در این بین علی ماجد المنصوری، رییس دپارتمان توسعه اقتصادی ابوظبی در یک مصاحبه عنوان کرد اشباع عرضه جهانی بین 1.2 تا 1.5 میلیون بشکه در روز کاهش یافته و سریعتر از انتظار کوچک شده و ممکن است کمک کند قیمت هر بشکه نفت به 60 دلار صعود کند.