به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، یک مقام ارشد دولت ایالات متحده آمريكا اعلام کرده رئیس جمهوری آن کشور با افزایش نقش و فعالیتهای نیروهای مسلح آمریکایی برای همراهی با نیروهای مسلح افغان در نبردها علیه طالبان موافقت کرده است.
به گفته این مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا که نامش فاش نشده، این موضوع به معنی صدور مجوز برای ارتش در استفاده بیشتر از قدرت هوایی، به ویژه در حمایتهای نزدیک هوایی است.
این مقام وزارت دفاع آمریکا در عین حال تاکید کرده است که توافق اوباما به معنی دادن اختیار بلندمدت برای هدف قرار دادن طالبان نیست.
به گزارش رویترز بر اساس سیاست جدید، ژنرال جان نیکلسون، فرمانده نیروهای ارتش آمریکا در افغانستان، اجازه خواهد داشت سربازان را برای همراهی نیروهای متعارف ارتش افغانستان به میدان بفرستد. تا کنون ارتش ایالات متحده تنها نیروهای ویژه ارتش افغانستان را در نبردها همراهی و حمایت میکرد.
در عین حال مجوز اوباما حضور ارتش آمریکا در جریان نبردها را تنها محدود به زمانی میکند که «رهاوردی راهبردی» از آن حاصل شود. به این معنی که سربازان آمریکایی نباید در ماموریتهای هر روزهی نیروهای متعارف ارتش افغانستان حضور داشته باشند.
باراک اوباما طی سالهای گذشته به مرور از شمار نیروهای ارتش آمریکا در افغانستان کاسته است. قرار بود این تعداد تا پایان سال جاری میلادی به ۵۵۰۰ نفر محدود شود. روزنامه نیویورکتایمز در فوریه گذشته گفته بود احتمالا این برنامه عوض خواهد شد.
ژنرال نیکلسون پیش از آن که ماموریت خود را در افغانستان آغاز کند گفته بود مایل است به وضعیت و نیازهای افغانستان از ارتش آمریکا، «نگاهی دوباره» بیاندازد.
ارتش آمریکا، به دستور باراک اوباما، در اوایل خردادماه، ملا منصور، رهبر طالبان را هدف قرار داد و در حملهای هوایی در پاکستان او را از میان برداشت. در آن زمان خبرگزاری رویترز گفته بود این حمله به وضوح تمایل رئیسجمهوری آمریکا را برای هدف قرار دادن دستگاه رهبری طالبان افغانستان در پاکستان نشان میدهد.
یک روز پس از اعلام خبر حمله به ملا منصور، اوباما گفت کشته شدن او «گام مهمی» در روند احیا و تثبیت صلح در افغانستان است. او تاکید کرده بود «طالبان باید از فرصت بهدستآمده برای انتخاب تنها راه واقعی، جهت پایان دادن به نبردهای طولانی استفاده کند؛ برای مصالحه در روندی که به سوی صلحی پایدار و رفاه میانجامد، به دولت افغانستان ملحق شود».