همشهری آنلاین: وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در مجلس گفت: آقای روحانی در مناظره انتخاباتی خود انتقاد کردند که چرا پارس‌الکتریک خانه کبوتران شده است اما متاسفانه امروز به اسم این دولت اعلام می‌کنند.

به گزارش ایسنا، علی ربیعی كه براي ارائه گزارش وزارتخانه‌اش در جلسه علني سه شنبه-25 خرداد- مجلس حاضر شده بود، با بیان اینکه وضعیت صندوق‌های بازنشستگی ناخوشایند است، گفت: بنده پیش از این در جلسه غیر علنی مجلس نهم نیز در این باره به نمایندگان گزارش دادم که وضعیت صندوق‌ها ناپایدار است و دولت و مجلس باید برای پایدارسازی اقدامات اساسی انجام دهند.

وی افزود: این وزارتخانه مسوول مستقیم چهار صندوق بازنشستگی کشوری،تامین اجتماعی، کارکنان صنعت فولاد، کشاورزان و روستاییان است و تنظیم و هدایتگری سایر صندوق‌ها را نیز برعهده دارد. در واقع بیش از 50 میلیون نفر از افراد تحت پوشش این چهار صندوق قرار دارند و اگر میزان پوشش بیمه سلامت را هم اضافه کنیم تمام جمعیت کشور به معنای واقعی تحت پوشش این چهار صندوق و بیمه سلامت هستند.

اهم اظهارت ربيعي به اين شرح است:

  • میزان کسری تصویب شده در بودجه سازمان تامین اجتماعی تا پایان 94، 15 میلیارد تومان، صندوق بازنشستگی کشوری 3.3 هزار میلیارد تومان، صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد 1.4 هزار میلیارد تومان است و اگر کسری‌های مرتبط با سایر صندوق‌ها را مرتبط کنیم 13.3 هزار میلیارد تومان می‌شود. بنابراین جمع کسری صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ای تا پایان سال 94، 36 هزار میلیارد تومان می‌شود.
  • عدم پرداختن به صندوق‌ها و ادامه دادن سیاست‌های گذشته بحران‌ها را پیچیده‌تر می‌کند. برای مجلس این مثال قابل تأمل است که صندوق تامین اجتماعی در سال 94 نسبت به سال 92 از حدود 4200 میلیارد تومان به 60 هزار میلیارد تومان کمبود بودجه داشته و بدهی دولت به این صندوق‌ها نیز اضافه شده است.
  • پایین‌بودن سن بازنشستگی، اجرای بازنشستگی پیش از موعد، واگذاری شرکت‌های زیان‌ده، رکود بازار سرمایه و عدم رعایت ملاحظات درباره صندوق‌ها از برخی علل اصلی برای بحران صندوق‌ها به شمار می‌رود.
  • به عنوان مثال از سال 1353 تا سال 1383 یک میلیون و 300 هزار نفر بازنشسته شده‌اند اما بر اثر سیاست‌های رضایتبخش موقت و کوتاه مدت این عدد ظرف هشت سال به اندازه 30 سال به تعداد بازنشسته‌ها اضافه شده است.
  • احداث واحدهای سرمایه‌بر فولادساز از هشت هزار تا یک میلیون تنی نیز کمکی به ظرفیت اشتغال نکرده است و از اوایل دهه 90 تعطیلی آغاز شده است و همین رویه درخصوص سایر صنایع نیز وجود دارد لذا تنگنای منابع مالی و دشواری جذب سرمایه خارجی کمکی به این رویکرد را نامشخص کرده است زیرا این سرمایه‌گذاری‌ها به این نحو مناسب این دوران نیست.
  • توسعه اشتغال زمانی امکان‌پذیر است که ظرفیت‌های محلی با مشارکت‌های مناسب در دستور کار سیاست‌گذاری قرار گیرد در نتیجه نسخه واحد پیچیدن برای استان‌ها و مناطق زهر تلخ برای اشتغال است.
  • از مجلس انتظار دارم برای تحقق شعار هر ایرانی یک مهارت موثر وزارتخانه را یاری کنند.
  • بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از موفق‌ترین کشورهای جهان از سیستم یکپارچه استفاده کرده‌اند. توزیع ناهدفمند بودجه رفاهی نظیر توزیع یارانه نقدی و اعمال سیاست‌های جبرانی که بنده آن را صدقه‌ای می‌خوانم مشکلاتی را به دنبال داشته است و ما امروز در زمینه مبارزه با فقر نتوانستیم با بودجه‌های خرج شده نتایج خوبی بگیریم.
  • پیشنهاد می‌کنم که کمیته مشترکی بین دولت و مجلس شکل گیرد تا سازماندهی نظام یارانه‌ها و حذف برخی یارانه‌بگیران بررسی شود.
  • آنچه منتشر شده  گردش مالی و بازمانده مالی است. در واقع دولت هم پیگیر این مساله است و روز گذشته هم جلسه برگزار شده است و طی دو سه هفته آینده این نظام پرداخت‌ها مشخص می‌شود.
  • متاسفانه این مساله باعث شده فضای ناجوانمردانه شکل گیرد. به عنوان مثال حقوق یک پزشک فوق تخصص گوش، حلق و بینی در سرجمع یکسال شاهد 19 میلیون شده اما اینها را سرجمع کرده و منتشر می‌کنند و یا در مورد کارخانه پارس‌الکتریک می‌گویند در این دولت تعطیل شده و دولت با اقتصاد مقاومتی مخالف است. در حالی که آقای روحانی در مناظره انتخاباتی خود انتقاد کردند که چرا پارس‌الکتریک خانه کبوتران شده است اما متاسفانه امروز به اسم این دولت اعلام می‌کنند.
  • آنچه اعلام می‌شود تجمیع فیش‌های یک سال است. به عنوان مثال رئیس سازمان تامین اجتماعی از حقوق خود فقط شش میلیون تومان برداشت می‌کند. در حالی که 13 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. اما این زیبایی‌ها دیده نمی‌شود.
  •  در مورد بانک هم نه پولی پرداخت شده بلکه این پول در حساب بانک است و تجمیع گردش مالی بوده است و امروز با جدیت این مساله را دنبال می‌کنیم.
  • آمارها را واضح‌تر کرده‌ایم و با توجه به تورم و شرایطی که وجود داشته است بیکاری در کشور ما برای جوانان 26 درصد و به طور کلی حدود 10 درصد بوده است در حالی که در ایتالیا بیکاری جوانان 42 درصد است و ما باید اینها را مقایسه کنیم.
  • در حال حاضر 850 هزار دفترچه جدید تامین اجتماعی صادر شده است و اگر می‌خواهیم مشکل اشتغال را حل کنیم باید از منطقه‌گرایی بپردازیم.
  • سازمان بهزیستی 1700 میلیارد تومان بودجه دارد اما هنوز عملکرد بهزیستی گمنام مانده است. گرچه محدودیت‌های مالی و بودجه‌ای برای خدمات‌رسانی هم وجود دارد اما تلاشمان این است که در مسیر درست کرامت افراد را افزایش دهیم.