به گزارش ایرنا، قطب جنوب آخرین مکان روی کره زمین است که تاثیر گرم شدن هوای جهان به آن رسیده است.
محققان میگویند، سطوح دی اکسید کربن در قطب جنوب در 400 میلیون سال گذشته این اندازه بالا نبوده است.
"پیتر تانس" مسئول شبکه مرجع گازهای گلخانهای جهانی در سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا در یک بیانیه خبری اعلام کرد: مناطق دوردست نیمکره جنوبی زمین، آخرین مکان روی کره زمین بود که گاز دی اکسید کربن در آن هنوز به این میزان نرسیده بود.
وی افزود: میزان دی اکسید کربن در سراسر جهان در دوره حیات ما و به طور حتم حتی پس از آن به زیر 400 ppm باز نخواهد گشت.
سطوح دی اکسید کربن در طول سال جاری دچار فراز و نشیب شد، اما از سال 1958 متوسط آن هر سال بالا رفته است و سال 2016 احتمالا متفاوت از قبل نخواهد بود. سال گذشته متوسط دی اکسید کربن 399 ppm بود و امسال مطمئنا سطوح به بالای 400 ppmمیرسد.
به گفته تانس، مدارک فراوان و متقن موجود نشان میدهد که افزایش گاز دی اکسید کربن تماما به واسطه فعالیتهای انسانی بوده است.
در حالی که تعدیل تغییرات آب و هوایی ممکن است افزایش درجه حرارت هوا را مهار کند، اما بعید است که سطح دی اکسید کربن به زیر 400 ppm افت کند و این وضعیتی است که بسیاری از دانشمندان آن را "یک وضعیت عادی شده جدید" میخوانند.
تانس افزود: از آنجا که انتشار آلایندههای ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی در چند سال گذشته در بالاترین سطح بوده است، میزان افزایش دی اکسید کربن نیز در یک رکورد بالا قرار داشته است و میدانیم که بخشی از این گاز هزاران سال در اتمسفر باقی خواهد ماند.