همشهری آنلاین: گرچه گفته می‌شود که اغلب سیگاری‌ها با پنج تا هفت بار تلاش موفق به ترک سیگار می‌شوند، یک بررسی اخیر نشان می‌دهد که این تخمین‌ها ممکن است بسیار پایین باشند.

به گزارش رویترز بر اساس نتایج این بررسی بر روی داده‌های مربوط به ۱۲۰۰ بزرگ‌سال سیگاری در کانادا، شمار میانگین واقعی تلاش‌ها برای ترک سیگار پیش از موفق شدن در این کار ممکن است حدود ۳۰ بار باشد.

دکتر مایکل چایتون از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه تورنتو در کانادا و سرپرست این تحقیق گفت: «ما مدت‌هاست که از پنج تا هفت بار تلاش برای ترک سیگار سخن می‌گفتیم. اما شماری که ما به دست آوردیم بسیار بالاتر بود.»

این تخمین پنج تا هفت بار از چند بررسی پیشین منشأ می‌گیرد که بر اساس به خاطر آوردن افرادی که موفق به ترک سیگار شده بودند، اما شامل افرادی نمی‌شدند که هنوز نتوانسته بودند سیگار را ترک کنند.

این پژوهشگران برای این بررسی داده‌های به‌دست‌آمده از ۱۲۷۷ نفر «تحقیق دخانیات اونتاریو» را که تا حداکثر سه سال پیگیری شده بودند، تجزیه‌وتحلیل کردند. هنگامی‌که این بررسی در سال ۲۰۰۵ شروع شد، شرکت‌کنندگان گزارش می‌کردند که چند بار تلاش جدی برای ترک سیگار را به یاد می‌آورند، و در هر شش ماه در دوره پیگیری گزارش می‌کردند که چه تعداد تلاش جدی برای ترک در طول شش ماه گذشته انجام داده‌اند.

ترک سیگار هنگامی موفق دانسته می‌شد که فرد شرکت‌کننده در تحقیق دست‌کم یک سال را بدون سیگار کشیدن گذرانده باشد.

این پژوهشگران از این پاسخ‌ها و چهار مدل آماری متفاوت استفاده کردند تا تخمین بزنند که یک فرد سیگاری میانگین چه بار برای ترک کردن تلاش می‌کند تا درنهایت موفق می‌شود. مدلی که کمترین میزان سوگیری را داشت، نشان می‌داد به‌طور میانگین ۳۰ تلاش برای ترک به ازای هر فرد سیگاری صورت می‌گیرد.

این رقم بسیار بیشتر از حدی بود که در بررسی‌های پیشین درباره شمار تلاش‌ها برای ترک سیگار از هنگام شروع سیگار کشیدن گزارش شده بود.

چایتون گفت: «افراد در به یادآوردن موارد مربوط به کل زندگی‌شان بسیار بد عمل می‌کنند. مشکل دوم این است که ما قبلا فقط از افرادی که در ترک سیگار موفق بودند سؤال می‌کردیم.»

البته چایتون هشدار داد که این بررسی جدید ممکن است بازنماینده بهتری از اقدامات ترک سیگار به‌وسیله سیگاری‌ها باشد،اما فقط موقعیت آنان را توصیف می‌کند،‌ و پیش‌بینی نمی‌کند که چه اتفاقی برای یک فرد سیگاری که برای ترک اقدام می‌کند، رخ خواهد داد.

چایتون گفت: «این نتایج به این معنی نیست که شما باید به رقمی جادویی برسید و بعد بتوانید سیگار را ترک کنید. افراد بسیاری وجود دارند که می‌تواند در همان بار اول یا چند بار اول سیگار را ترک کنند.»

به‌هرحال به گفته او ترک کردن سیگار اغلب روندی درازمدت شامل تلاش‌های بسیار است.

چایتون گفت: «هنگامی ما از تلاش برای کاهش دادن شمار سیگاری‌ها سخن می‌گوییم، اگر تلاش کنیم این کار را با تمرکز بر یک بار تلاش برای ترک در یک بار انجام دهیم، خیلی موفق نخواهیم بود.»

او گفت که طیفی از داروهای ترک سیگار، سیاست‌هایی مانند فضاهایی عاری از دود سیگار و هشدارها روی بسته‌های بدون نشان سیگار می‌توانند به برخی سیگاری‌ها برای ترک کمک کنند.»

دکتر جان هیوز از دانشکده پزشکی دانشگاه ورمونت در برلینگتون دراین‌باره گفت: «تأثیر اصلی این مقاله این است که پزشکان باید به سیگاری‌ها اطمینان خاطر دهند که فقط به این خاطر که ۱۰ بار در ترک سیگار شکست خورده‌اند، به این معنا نیست که هرگز نخواهند توانست سیگار را ترک کنند.»

هیوز که در این بررسی جدید شرکت نداشت، گفت: «اما مشکل برای مثال ۲۰ بار اقدام به ترک این است که این دوره ممکن است ۱۰ سال طول بکشد. فقط ترک کردن مهم نیست، ترک کردن در سنین پایین‌تر هم مهم است.»

«بنابراین مهم است که افرادی که چند بار در ترک سیگار شکست خورده‌اند، به دنبال درمانی بروند که احتمال موفقیت ترک را بالا ببرد و ما داروهای بسیار و درمان‌های مشاوره‌ای در اختیار داریم که در این مورد تأثیرگذار هستند.»

برچسب‌ها