به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، رقابتهاي كشتي آزاد و فرنگی نوجوانان قهرماني آسيا روزهای 17 تا 20 تیر ماه در شهر تایچونگ کشور چین تایپه (تایوان) برگزار شد و در پایان تیم ملی کشتی فرنگی به عنوان قهرمانی دست یافت. تیمهای هندوستان و قزاقستان به ترتیب با کسب 74 و 70 امتياز دوم و سوم شدند.
همچین تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان به مقام سوم تیمی رسید. تیم قزاقستان با 82 امتیاز قهرمان و هندوستان با 78 امتیاز نایب قهرمان این پيكارها شدند.
نتایج کشتیگیران کشورمان در روز پایانی مسابقات به شرح زیر است:
در وزن 42 کیلوگرم کشتی آزاد، ابوالفضل آرمیده در گام نخست 12- 2 از سد کومارساهیل از هندوستان گذشت و در کشتی دوم مقابل شایرشعبانف از ازبکستان با نتیجه 7- 0 شکست خورد و با توجه به راهیابی حریف ازبکستانی به فینال، آرمیده در گروه شانس مجدد با نتیجه 10- 0 هوسان لین از چین تایپه را مغلوب کرد و به دیدار ردهبندی راه یافت. آرمیده در این دیدار در حالی که 4- 0 پیش بود، موفق شد حریف خود را ضربه فنی کند و در نهایت مدال برنز را به گردن آویزد. در این وزن میونگ سوکیم از کره شمالی با شکست شایر شعبانف از قزاقستان قهرمان شد و دیگر مدال برنز این وزن را اسلام خوموف از ازبکستان تصاحب کرد.
در وزن 46 کیلوگرم کشتی آزاد، امیرحسین خدابخشی در دور اول تمیرلان اولو از قرقیزستان را 8- 3 مغلوب کرد و در دور بعدی 10- 0 مغلوب رستم بک جورایف از ازبکستان شد و با راهیابی کشتیگیر ازبک به فینال، خدابخشی درگروه شانس مجدد مقابل رتاناتیوات از تایلند با نتیجه 12- 0 پیروز شد و به دیدار ردهبندی راه یافت. امیرحسین خدابخشی در این دیدار با قبول شکست 3-2 مقابل هیونگ سونگ هان ازکره شمالی در مکان پنجم ایستاد. رستم بک جورایف از ازبکستان با شکست نوریمبت اتابکلی از قزاقستان به مدال طلا رسید. دیگر مدال برنز نصیب سوراج سامباجی از هندوستان شد.
در وزن 50 کیلوگرم کشتی آزاد، امیر پرسته در گام نخست با نتیجه 10- 0 آخمتوف از قزاقستان را شکست داد و در کشتی دوم با حساب 6- 0 از سد امیربک سلیموف از ازبکستان گذشت. کشتیگیر کشورمان در مرحله نیمه نهایی 12- 2 نورزیگیت آریپ از قزاقستان را شکست داد و فینالیست شد. وی در کشتی نهایی 4-1 کاییتو مورکاوا از ژاپن را مغلوب کرد و قهرمان آسیا شد. اکبر کنزیبک الو از قرقیزستان و نورزیگیت آریپ قزاقستان به عنوان سوم دست یافتند.
در وزن 85 کیلوگرم کشتی فرنگی، حسن فروزنده پس از استراحت در دور اول، مقابل میدرآبیکیف از قرقیزستان با نتیجه 2- 0 پیروز شد و در مرحله نیمه نهایی مقابل مصطفی گاسانوف، دیگر کشتیگير قرقیز با نتیجه 5- 0 به برتری رسید و به فینال راه یافت. حسن فروزنده در مسابقه نهایی با برتری 6- 1 برابر کومار سونیل از هندوستان صاحب مدال طلا شد. مدالهای برنز این وزن به میدرآبیکیف از قرقیزستان و جیونگی کان از کره جنوبی رسید.
در وزن 100 کیلوگرم کشتی فرنگی، محمدرضا رمضانی در دور اول با نتیجه 2- 0 و ضربه فنی کامیل زومازا از قرقیزستان را مغلوب کرد و در دور دوم با نتیجه 8- 0 مقابل آویش آوش از هندوستان شکست خورد و با توجه به شکست کشتیگیر هندی در دور بعد، رمضانی از دور رقابتها کنار رفت. در این وزن لینگل ژانگ از چین مدال طلا را به گردن آویخت، دیپانشو از هندوستان نایب قهرمان شد و مدالهای برنز به جیونگبین کان از کره جنوبی و آویش از هندوستان رسید.
نتایج نهايي کشتیگیران کشورمان در این پيكارها به شرح زیر است:
- کشتی فرنگی:
42 کیلوگرم: امید آرامی (طلا)
46 کیلوگرم: محمد مهرابی (طلا)
50 کیلوگرم: محمد حسینوند (طلا)
54 کیلوگرم: رضا مردی (نقره)
58 کیلوگرم: محمدرضا مختاری (طلا)
63 کیلوگرم: علی ناقوسی (حذف شد)
69 کیلوگرم: محمدرضا رستمی (برنز)
76 کیلوگرم: حسین فروزنده (طلا)
85 کیلوگرم: حسن فروزنده (طلا)
100 کیلوگرم: محمدرضا رمضانی (حذف شد)
- کشتی آزاد:
42 کیلوگرم: ابوالفضل آرمیده (برنز)
46 کیلوگرم: امیر پرسته (طلا)
50 کیلوگرم: امیرحسین خدابخشی (پنجم)
54 کیلوگرم: رضا علیجانزاده (به دلیل مصدومیت ادامه نداد)
58 کیلوگرم: حامد رحیمی (پنجم)
63 کیلوگرم: محمد طالبی (نقره)
69 کیلوگرم: محمد غلامی (پنجم)
76 کیلوگرم: محمدرضا مرادیانی (طلا)
85 کیلوگرم: سید ابوالفضل هاشمی (طلا)
100 کیلوگرم: سید مهدی هاشمی (طلا)
در این رقابتها برخی کشورها مانند هند، قرقیزستان و قزاقستان با دو کشتیگیر در هر وزن شرکت کردند.