به گزارش ایرنا ، معصومه ابتکار روز دوشنبه در نشست بررسی فروچالههای دشت میناب هرمزگان افزود: به دلیل مداخله بشر در روی کره زمین احتمال افزایش 2 درجهای دما نیز وجود دارد که کشورها برای جلوگیری از این رخداد، هشت ماه گذشته در پاریس حضور یافته و تصمیمهایی اتخاذ کردند.
وی ادامه داد: از جمله این تصمیمها کاهش استفاده از سوختهای فسیلی است که ایران نیز پذیرفته؛ درصدی را به صورت مشروط بر رفع تحریمها و درصدی را غیر مشروط کاهش دهد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: افزایش 2 درجهای دمای کره زمین موجب نابودی اقتصاد، از دست رفتن منابع آبی، آسیب به بخش کشاورزی و سایر بخشها خواهد شد.
ابتکار یادآورشد: موضوع دوم در این کنفوانسیون، سازگاری کشورها در برابر این تغییرات است که بخشی از سیاستهای اقتصادی در این راستا میباشد تا کشور بتواند اقتصاد، کشاورزی، شهرها و روستاها را در برابر این پدیده مقاوم کند و از سوی دیگر؛ ایران بر روی کمربند خشکسالی که گرما و تغییر اقلیم را تجربه میکند، قرار دارد.
معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: برای مقابله با این موضوع باید راهکارهای لازم دیده و اندیشیده شود که در این راستا با سازو کار قانونی، احداث 15 سد و بهرهبرداری از برخی سدهای دیگر نیز متوقف شده است.
ابتکار درخصوص مشکلات میناب نیز گفت: امکان قطع انتقال آب به صورت دفعی و یکباره وجود ندارد و باید در گذر زمان این کار انجام شود و تاکید بر این است که انتقال آب بین حوزهای تنها به اندازه ضرورت انجام شود و با مدیریت، منابع آبی حفاظت و احیا شود.
این مقام مسئول یادآور شد: احداث آب شیرین کن راهحلی کوتاه مدت برای مشکل حوزه دشت میناب است و باید برنامهای بلندمدت برای این موضوع داشت.
معاون رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: برنامه جامع برای بحران فروچالههای میناب و مدیریت منابع و احیای دشت و جلوگیری از روند مخرب و نگرانکننده کنونی باید تدوین شود که بخشی از آن اصلاح الگوی مصرف خواهد بود.
ابتکاراظهارکرد: این طرح پس از تهیه جهت تصویب و اجرا به شورای عالی آب ارائه خواهد شد تا بتوان مشکلات را در برنامهای زمانبندی شده و دارای مولفهای کوتاه مدت و بلند مدت رفع کرد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: مردم مطالبات خود را در قالب مطالبههای مدنی، اجتماعی، علمی و واقعبینانه ارائه کرده و پیگیری اجرایی شدن آنها باشند.
وی یادآور شد: یک هزار نامه از سوی مردم شهرستان میناب ارسال شد که بسیاری از آنها در حوزه وزارت نیرو است و بنده در پاسخ آن نامهها، به این شهرستان سفر کردهام.
شرکت در جلسه شورای اداری استان و نشست با رئیس کل و قضات دادگستری در رابطه با مسائل محیط زیست بهویژه مسایل اخیر شهادت دو محیط بان هرمزگان از دیگر برنامههای رئیس سازمان حفاظت محیط زیست میباشد.
معصومه ابتکار دو هفته قبل نیز برای شرکت در مراسم تشییع پیکر دو محیط بان استان هرمزگان که در درگیری با شکارچیان غیرمجاز در ارتفاعات گنو به شهادت رسیده بودند، به هرمزگان و بندرعباس سفر کرده بود.
شهرستان میناب با 300 هزار نفر جمعیت در 90 کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع است.