دکتر محمد احمدی بافنده در گفتوگو با ایسنا، در مورد وضعیت دستفروشان و ساماندهی آنها در مترو با اشاره به خلاء قانونی در برخورد و ساماندهی دستفروشان، گفت: براساس آمار رسمی کشور حدود 60 میلیون نفر در شهرها زندگی میکنند و این در حالی است که قوانین شهری ما مربوط به سال 1333 است.
- اختصاصي همشهري آنلاين: آشنايي با مترو تهران
وی با اشاره به وجود کمیسیونهای مختلف نظیر برنامه و بودجه، امنیت و... در مجلس شورای اسلامی و جمعیت شهری 60 میلیون نفری، پیشنهاد تأسیس کمیسیون امور شهری را مطرح و ابراز امیدواری کرد که مجلس شورای اسلامی با تاسیس این کمیسیون، مقدمات وضع قوانین دقیق و کارشناسانه درباره مسایل و معضلات شهری را فراهم سازد.
احمدی بافنده یادآورشد : درحال حاضر تنها سازمان شهرداریها برای رسیدگی به امور شهرداریها وجود دارد.
مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران با بیان اینکه ساماندهی دستفروشان در مترو تهران قدم اول برای رفع معضل دستفروشی است چرا که برای هر پدیدهای اگر قانون نداشته باشیم به سرعت رشد و گسترش می یابد، گفت: پدیده دستفروشی یک معضل زندگی شهری است و برای مواجهه صحیح و منطقی با آن، خلاء قانونی وجود دارد و به همین جهت دولت و مجلس می بایست برای ساماندهی و جلوگیری از گسترش آن کمک و چاره اندیشی کنند.
وی با اشاره به اجناس بیکیفیت و نامرغوب ارائه شده توسط دستفروشان گفت:باوجود خلاء قانونی در برخورد با دستفروشان، با انجام تحقیقات گسترده سرانجام تصمیم گرفته شد تا با سه روش نسبت به ساماندهی دستفروشان در مترو اقدام کنیم.
احمدی بافنده با بیان اینکه مدیریت شهری برای دستفروشان زن و مرد برنامه های جداگانه ای دارد افزود: دستفروشان مترو به دو دسته نیازمند که برای امرار معاش به این حرفه روی آوردند و افرادی که دستفروشی را به عنوان شغل و برای کاسبی انتخاب کردند تقسیم می شوند که در این میان با پدیده ورود دستفروشان غیر تهرانی نیز مواجه هستیم.
مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران گفت: برای ساماندهی زنان دستفروش، با ستاد توانمندسازی زنان هماهنگیهای لازم انجام شده است چرا که این ستاد اطلاعات کاملی از وضعیت و تعداد زنان بدسرپرست و بیسرپرست تهران دارد و میتواند به راحتی دستفروشان نیازمند را از غیر نیازمند که ساکن تهران نیز نیستند و دستفروشی را به عنوان شغل انتخاب کردند تمیز دهند و براساس برنامه ریزی های صورت گرفته این ستاد نسبت به ارائه آموزشهای لازم و مرتبط اقدام می کند؛ چراکه ممکن است زنی که در مترو تهران دستفروشی می کند دارای حرفه و تخصص دیگری باشد اما به دلیل مشکلات مالی نتوانسته شغل بهتری انتخاب کند که با این روش به آنها کمک خواهد شد.
وی با بیان اینکه شرکت مترو غرفه های خود در 102 ایستگاه را در اختیار ستاد توانمندسازی بانوان قرار میدهد تا محصولات و تولیدات افراد تحت پوشش خود را عرضه کنند، گفت: مدیریت این غرفهها در اختیار ستاد توانمندسازی گذاشته و توسط این ستاد ساماندهی خواهد شد.
احمدی بافنده با بیان اینکه اقدام بزرگی در راستای ساماندهی دستفروشان در حال تحقق است، گفت: دستفروشان براساس حرفه و تخصص ساماندهی میشوند. چرا که ما به دنبال آجر کردن نان مردم نیستیم و نمیخواهیم معیشت دستفروشان نیازمند را دچار خدشه کنیم.
وی در مورد ساماندهی دستفروشان مرد نیز با اشاره به جلسه و انعقاد تفاهم نامه با شرکت ساماندهی مشاغل تصریح کرد: براساس تفاهمات صورت گرفته، مردان در 50 شب بازار و روز بازار ساماندهی خواهند شد.
احمدی بافنده با بیان اینکه در مرحله بعدی و پس از ساماندهیهای صورت گرفته، با پلیس نیز تفاهم نامه ای امضاء خواهیم کرد تا در ساماندهی دستفروشان باقی مانده به مترو کمک کنند، افزود: البته درحال حاضرساماندهی در دستور کار قرار دارد و تنها در صورت ضرورت استفاده از قوه قهریه مد نظر قرار خواهدگرفت.
وی با بیان اینکه تفاهمات لازم با سایر سازمانها برای ساماندهی دستفروشان انجام شدهاست اظهارکرد: دستورالعمل شناسایی دستفروشان آماده ابلاغ است.
احمدی بافنده با بیان اینکه این شناسایی بر پایه خود اظهاری است گفت: فرم هایی که شامل آدرس، مشخصات،حرفه و... است بزودی میان دستفروشان توزیع خواهد شد.