به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات چهارشنبه 13 مردادماه بازار سنگاپور اندکی افزایش یافت و به ۱۳۶۴.۱۵ دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز سهشنبه به رکورد ۱۳۶۷.۳۳ دلار صعود کرده بود.
در بازار نیویورک هر اونس طلا برای تحویل در دسامبر حدود ۰.۱ درصد کاهش یافت و در ۱۳۷۱.۵۰ دلار ایستاد. بهای معاملات این بازار روز سهشنبه ۱۳ دلار یا یک درصد افزایش یافت و در ۱۳۷۲.۶۰ دلار بسته شد که بالاترین قیمت نهایی از مارس سال ۲۰۱۴ بود.
این فلز زرد از ابتدای سال ۲۰۱۶ تاکنون به دلیل نگرانیهای فزاینده نسبت به دورنمای رشد اقتصاد جهانی بویژه در اقتصادهای توسعهیافته و ضعیف شدن احتمال افزایش نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا حدود ۲۸ درصد رشد قیمت داشته است.
به گفته دانیل هاینس، تحلیلگر گروه بانکی ANZ، بازارهای سهام روز سهشنبه سقوط کردند و این وضعیت به ریسکگریزی فزاینده در میان سرمایهگذاران و افزایش تقاضا برای طلا به عنوان دارای امن کمک کرد. بازارهای سهام آسیا روز چهارشنبه هم به سطح پایینتری نزول کردند و شاخص سهام ام اس سی آی بازارهای سهام منطقه بجز ژاپن حدود یک درصد ریزش کرد.
ین ژاپن هم به دلیل نگرانی سرمایهگذاران نسبت به احتمال عقبنشینی بانک مرکزی ژاپن از برنامه عظیم خرید اوراق قرضه در برابر دلار آمریکا صعود کرد. به گفته تحلیلگر گروه بانکی ANZ، قوی شدن ین ژاپن سرمایهگذاران ژاپنی را به سوی بازارهای طلا هدایت کرد.
گزارش وزارت بازرگانی آمریکا روز سهشنبه نشان داد تورم در این کشور همچنان پایین مانده و به همراه رشد اقتصادی ضعیفی که در سه ماهه دوم وجود داشته است ممکن است بانک مرکزی را تشویق کند نرخهای بهره را برای مدتی طولانیتری در سطح کنونی حفظ کند.
طلا به افزایش نرخهای بهره حساس است، زیرا نرخهای بالاتر هزینه نگهداری این فلز را افزایش میدهد و با حمایت از ارزش دلار، طلا را برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر میکند.
اوایل هفته گذشته احتمال افزایش نرخهای بهره آمریکا تا دسامبر بیش از ۵۰ درصد برآورد میشد، اما این احتمال اکنون به ۳۳ درصد کاهش پیدا کرده است. اگرچه بازار نشستهای سیاست پولی دو بانک مرکزی آمریکا و ژاپن را هضم کرده است اما پنجشنبه هفته جاری نشست بانک مرکزی انگلیس برگزار میشود و انتظارات بالایی برای تصویب تدابیر محرک مالی جدید در این نشست وجود دارد.
تحلیلگران کالا انتظار دارند تصمیم بانک مرکزی انگلیس بر طلا تاثیر بگذارد و قیمت طلا که دارایی مطمئن به شمار میرود پس از این نشست به سطح بالاتری صعود کند. در واقع گسترش سیاستهای انبساطی از سوی بانکهای مرکزی بزرگ جهان یکی از عوامل تاثیرگذار در رشد قوی طلا بوده است.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران میگویند طلا پتانسیل بیشتری برای صعود دارد و رسیدن آن به مرز ۱۴۰۰ دلار تعجبآور نخواهد بود بویژه که دلار و بازارهای سهام آمریکا ضعف بیشتری از خود نشان میدهند.
ذخایر "اس پی دی آر گولد تراست" که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری تحت پشتوانه طلا است روز سهشنبه ۰.۶۲ درصد افزایش یافت و به ۹۶۹.۹۷ تن رسید.
در میان سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۲ درصد افزایش یافت و ۲۰.۶۵ دلار معامله شد در حالیکه روز سهشنبه به رکورد ۲۰.۷۸ دلار صعود کرده بود. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد کاهش، به ۱۱۶۲ دلار رسید. این فلز در معاملات روز قبل به ۱۱۷۷.۴۰ دلار صعود کرده بود که بالاترین قیمت از آوریل سال ۲۰۱۵ بود. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری پس از صعود به ۷۲۲.۹۰ دلار در روز دوشنبه، ۰.۶ درصد کاهش یافت و به ۷۰۹.۹۰ دلار رسید.