به گزارش ایرنا، حمید صرامی روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی شیوه های مبارزه با مواد مخدر در اراک افزود: بر اساس ارزیابی مطالعات سوء مصرف مواد که در سال 86 در کشور انجام شد، حدود پنج درصد از زنان و دختران به سمت مصرف مواد افیونی گرایش داشتند که این رقم در تحقیق شیوع شناسی سال 90 به حدود 9 و سه دهم رسیده است.
وی ادامه داد: بر اساس علت شناسی بروز اعتیاد در جامعه، اضطراب و استرس از جمله مهمترین عوامل ریشه ای در دامن زدن به گرایش مصرف مواد مخدر در بین زنان است.
دبیر اتاق فکر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور یادآور شد: بر اساس تحقیق سال 92 ،حدود 23 و 6 دهم درصد جمعیت بین 15 تا 64 سال کشور از یکی از اختلال های خرد شامل اضطراب، استرس و افسردگی رنج می برند که سهم زنان در این اختلال ها از مردان پیشی گرفته و تحقیقات نشان می دهد که شیوع اعتیاد در زنانی که از این اختلال ها رنج می برند چند برابر مردان کشور است.
صرامی گفت: فقدان اطلاعات، فقر مهارت دختران و زنان از سوء مصرف مواد مخدر، گرایش به مواد مخدر برای کسب آرامش و لذت کاذب، رهایی از استرس ها، ضعف امکانات تفریحی از جمله عوامل روی آوری افراد جامعه به خصوص زنان به مواد مخدر است.
وی افزود: هم اکنون گرایش دختران دانشجو به برخی از مواد روان گردان و مخدر صنعتی، نگرانی هایی را در کشور ایجاد کرده است که انتظار می رود با شروع سال تحصیلی جدید دانشگاه ها با جدیت و حساسیت بیشتری برای انتقال آموزش به دانشجویان به ویژه دختران بکوشند.
مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطر نشان کرد: تریاک، شیشه، مواد توهم زای حشیش، گل، ماری جوانا و هروئین به ترتیب بیشترین مصرف را در کشور به خود اختصاص داده اند.