سردار سعید منتظرالمهدی در گفتوگو با ایسنا، درباره جرائم فضای مجازی اظهارکرد: پلیس فتا بر تخلفات در فضای مجازی نظارت داشته و نتایج پروندههای مکشوفه نیز نشان میدهد که این پلیس دارای قدرت کشف بالایی در میان پلیسهای کشور و حتی کشورهای جهان است.
وی با اشاره به آمار 46 میلیونی کاربران ایرانی در فضای مجازی، گفت: جوانان بیشترین کاربران اینترنت در کشور را شامل می شوند به طوریکه 29 میلیون نفر از کاربران این فضا را جوانان شامل میشوند، از این رو تامین امنیت در این فضا به عنوان یک عامل مهم همواره در دستور کار پلیس قرار دارد و البته دستگاههای دیگر نیز در این زمینه مسئولیت دارند.
منتظرالمهدی درباره بیشترین جرائم در فضای مجازی نیز گفت: آمارها نشان میدهد که در کشور ما 81 درصد جرائم در فضای مجازی در حوزه مالی و کلاهبرداری رخ میدهد و خوشبختانه قدرت کشف پلیس در این زمینه نیز بالاست. اما شهروندان نیز باید هوشیار بوده و با رعایت موارد ایمنی ساده از برداشت وجه از حسابشان جلوگیری کنند، به عنوان مثال در پروندههای متعددی برداشت غیرمجاز از حساب به دلیل ناآگاهی و بی اطلاعی شهروندان رخ داده و یادداشت رمز اول و دوم کارت در کنار کارت بانکی از جمله آنهاست.
سخنگوی ناجا از افزایش 47 درصدی جرائم رایانهای در فضای مجازی در مدت مشابه امسال نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: این میتواند یک هشدار برای جوانان و تمام کاربران اینترنت باشد، خانوادهها نیز باید بر رفتار فرزندان خود در فضای مجازی نظارت داشته باشند، چرا که جوانان نیاز به آموزش و مهارت دارند و در غیر این صورت بیش از پیش قربانی جرایم رایانهای خواهند شد.
منتظرالهمدی از شهروندان خواست فایلهای پیوستی را که از منابع ناشناس به ایمیل یا حساب تلگرام و واتساپ و ... ارسال میشود بازنکرده و توجهی به آن نداشته باشند.