تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۸

همشهری آنلاین: محققان استرالیایی چهره یک مومیایی باستانی مصر را با استفاده از چاپگر سه‌بعدی برای ایجاد نسخه‌ای شبیه به جمجمه اصلی مومیایی بازسازی کردند.

براساس گزارش ساينس الرت، دانشمندان علاوه بر چاپگر سه‌بعدي از تكنيك بازسازي چهره پزشكي قانوني نيز استفاده كردند تا بتوانند براساس شكل جمجمه چهره اين موميايي را خلق كنند.

اين شبيه‌سازي علاوه براينكه به عنوان يك مجسمه بسيار زيباست و چشم‌اندازي از فرهنگ باستاني مصر را نمايش مي‌دهد، مي‌تواند به دانشجويان درباره تشخيص بيماري‌ها در نسل‌هاي پيشين بشر درس‌هايي بياموزد. به گفته محققان دانشگاه ملبورن، ايده اصلي اين پروژه استفاده از اين تكه از تاريخ مصر و بازسازي آن با استفاده از تمامي فناوري‌هاي مدرن بوده‌است. به اين شكل دانشجويان مي‌توانند ردپاي بيماري‌ها را در آناتومي انسان‌هاي باستاني مشاهده كنند و دريابند كه چگونه يك گروه از جمعيت يك منطقه تحت تاثير محيطي قرار مي‌گرفتند كه در آن سكونت داشتند.

اين موميايي،‌كه تنها سر آن باقي مانده‌است، به صورت اتفاقي در ميان مجموعه‌هاي دانشگاه ملبورن و در حين بررسي مجموعه‌ها توسط يك متصدي كشف شده‌است. محققان احتمال مي‌دهند اين جمجمه توسط باستان شناسي به نام فردريك وود جونز به دانشگاه آورده شده‌است.

محققان براي بازسازي چهره اين جمجمه ابتدا از يك دستگاه سي‌تي‌اسكن استفاده كردند تا درون سر موميايي‌شده را ببينند و پس از آن از يك تيم پزشكي قانوني از دانشگاه موناش دعوت كردند تا جمجمه را بررسي كنند. براساس اسكن‌ها،‌ متخصصان پزشكي قانوني اعلام كردند اين سر به زني تعلق دارد كه درحدود سال 300 پيش از ميلاد زندگي مي‌كرده‌است. با استفاده از تصاوير سي‌تي‌اسكن،‌محققان توانستند نسخه‌اي دقيقا شبيه به جمجمه را چاپ كنند.

پس از آن جمجمه به متخصص چهره‌سازي پزشكي قانوني، جنيفر مان داده شد و وي با تلاش فراوان توانست با استفاده از مواد مجسمه‌سازي و اطلاعاتي كه در اختياز داشت،‌چهره موميايي را بازسازي كند.