ما با هژمونی آمریکا مخالفیم و گرچه آنها توانستهاند در عرصههای مختلف سیطره خود را گسترش دهند اما سینماگران ایرانی توانستند مرزهای آنها را به عقب برانند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، حجتالله ایوبی در این مراسم که در فضای باز موزه سینما و با حضور سینماگران و هنرمندان بسیاری برپا شده بود، با اشاره به این که درحال حاضر فیلمهای هالیوودی در تمام کشورها از جمله کشورهای منطقه نمایش داده میشوند، افزود: سینمای ایران توانسته با افتخار پرچم هویت ملی و اسلامی ما را برافراشته کند؛ امروز روز هویت ماست. ملت بافرهنگ ایرانی امروز صدوشانزدهمین سال سینمای خود را که به شیوایی و زیبایی با آن سخن میگویند، جشن میگیرد.
ایوبی خطاب به سینماگران گفت: دستمریزاد به شما که حماسهها و صحنههای زیبا را خلق میکنید. روزهای خوبی را میگذرانیم اما نوید میدهم که روزهای بهتری هم در راه است. سینمای ایران حرکت پرشتاب خود را آغاز کرده است و دههی۹۰ دوران درخشانی و شکوفایی سینمای ایران خواهد بود.
رئیس سازمان سینمایی ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر، به فاجعه منا در سال گذشته و همدردی سینماگران در این فاجعه نیز اشاره کرد و گفت: در آن حادثهی تلخ که نقاب از رخ کسانی که ادعای تمدن و فرهنگ میکنند، افتاد، سینماگران جمع شدند و تسلیت گفتند و گفتند که جواب این ددمنشی را در عرصهای خواهند داد که آن بیتمدنها هرگز توان ورود به آن را ندارند.
ایوبی با اشاره به موفقیتهای سینمای ایران در سال گذشته اظهار کرد: سال گذشته سینما نام ایران را در جهان بلندآوازه کرد و دشمنان ما در رسانهها گفتند شهاب حسینی و «شهاب حسینیها» خطرهای بزرگی برای شما هستند و راست هم میگفتند؛ شما خطرهای برزگی برای آنان هستید. پرچم هویت ملی و اسلامی در دست کسانی است که دور این میزها نشستهاند.
ایوبی در ادامه از سینماداران هم تشکر کرد و گفت: سینماداران معمولا کمتر دیده میشوند اما امسال با رونق سینما تا دیروقت چراغ سینماها را روشن نگاه داشتند. سینمای ایران امسال مصیبتهای زیادی را هم متحمل شد که جای آن عزیزان هم خالی است اما راهشان برقرار است.
او به حضور هنرمندان دیگر عرصهها در این مراسم نیز اشارهای کرد و گفت: ما میدانیم و میفهمیم اگر سینمایی به اسم «سینمای ایران» وجود دارد، برای این است که این هنرمندان بزرگ بودهاند و هستند و سینمای ایران زبان گویای تمام آنان است. جوانان ایرانی در این فضا تنفس میکنند که میتوانند با کمترین بودجهها آثار درخشانی خلق کنند.
رئیس سازمان سینمایی بر لزوم حمایت نهادها و مسئولان از سینما تأکید کرد و افزود: امیدواریم همه مسئولانی که همواره به ما کمک کردهاند همچنان کمک کنند تا زمینهها را برای فعالیت بهتر سینماگران بیش از پیش فراهم کنیم؛ چرا که این سینما باعث افتخار نظام و مملکت است.
او همچنین با بیان این که «آشتی مردم با سینما تحقق پیدا کرده است»، اظهار کرد: سالنهای باشکوه سینمایی در تهران و سایر شهرها در حال ساخت است و در کنار آن «نهضت تولید محتوا» نیز آغاز شده و روزهای باشکوهی در انتظار سینمای ایران است.
در ادامهی مراسم از جمشید مشایخی، بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون نیز دعوت شد تا برای حاضران صحبت کند.
مشایخی با فروتنی همیشگیاش، خود را در آغاز شاگردی که برای صحبت در برابر استادان دعوت شده خواند و گفت: هنرمندان زیادی از عرصههای مختلف در این جمع حاضرند و من تعداد زیادی هم «گردآفرید» اینجا میبینم. گردآفرید دختر مرزبان ایرانی بود که در حملهی سهراب به ایران با او نبرد کرد و وقتی کلاهخود از سرش افتاد، سهراب فهمید او یک دختر است؛ شماها دختران قهرمان ایرانی هستید.
در بخش دیگر این مراسم، نوبت به اجرای شهرام و حافظ ناظری رسید تا دو قطعه از آلبوم «ناگفته» را برای حاضران اجرا کنند.
در میانهی اجرای قطعهی اول بود که علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهانش وارد مراسم شد و عکاسان خبری نیز دور او حلقه زدند که این شلوغی و بینظمی با ناراحتی شهرام ناظری همراه شد؛ تاجایی که وسط اجرا پشت میکروفون گفت: «آقا بگویید این عکاسها این جلو را خلوت کنند!» پس از رفع بینظمی قطعه دیگری نیز اجرا کرد که با استقبال شدید حاضران همراه شد.
در این مراسم کلیپی هم از هنرمندان درگذشته در سال گذشتهی سینمایی پخش شد که در آن از ایرج کریمی، حمیده رضوی، فریبرز صالح، داوود رشیدی، عباس کیارستمی، یدالله نجفی، انوشیروان ارجمند، محمدرضا مقدسیان، مصطفی عبدالهی، زاون قوکاسیان، هما روستا، سید علی طباطبایی، خسرو فرخزادی، فرجالله سلحشور، هادی مشکات، هوشنگ دیبائیان، محمدرضا غیاثآبادی و ملیحه نیکجومند یاد شده بود.