به گزارش ایرنا، با این حساب تنها گامهای اندک دیگری برای چین باقی مانده است تا با برداشته شدن آنها این پول به عنوان یکی از پنج ارز مهم بینالمللی دنیا در همه بازارها به طور آزادانه مورد مبادله قرار گیرد.
در چنین شرایطی مردم در سراسر جهان میتوانند از ارز «یوان» نیز مانند «دلار» و «یورو» بهره گرفته و با آن مبادلات خود را انجام دهند و خرید و فروش کنند.
یوان، پول ملی چین در حال حاضر یکی از پنج ارز صندوق بینالمللی پول و سبد ارزی موسوم به «اس دی آر» است و با انجام اصلاحات تکمیلی از سوی دولت چین ارز بینالمللی این صندوق خواهد شد.
صندوق بینالمللی پول گروهی را موسوم به ارزهای نخبه و برتر تشکیل داده است که با این حساب یوان بتواند زیربنای لازم را برای تبادلات تجاری در سراسر دنیا در چارچوب پنج ارز مهم بدست آورد.
از همین الان هم بازارهای دنیا میپذیرند که یوان در کنار دلار، یورو، ین ژاپن و پوند انگلستان از جمله پنج ارز مهم بینالمللی است.
وضعیتی که از امروز شکل گرفته در واقع آغاز عصر نوینی برای یوان پول ملی چین است که به نام «رن مین بی» هم شناخته میشود؛ جایگاه چین را در نظام مالی دنیا ارتقا خواهد داد.
چین هنوز باید در سالهای پیش رو گامهای اصلاحاتی را برای بینالمللی کردن این ارز بردارد زیرا سبد «اس دی آر» محدودیتهای معاملاتی تجاری دارد.
برای نمونه تا زمانی که ارز چین کاملا بینالمللی نشود سرمایهگذاران در بازارهای سهام و اوراق بهادار و طرحهای سرمایهگذاری نمیتوانند از یوان استفاده کنند.
با این وصف حضور یوان در سبد ارزی «اس دی آر» و تبدیل شدن به یک ارز نخبه در دنیا را باید به مثابه آغاز سفر بینالمللی یوان پول ملی چین دانست.
پیشبینیها این است که تا پنج سال دیگر پول ملی چین به یکی از ارزهای بینالمللی و بدون محدودیت قابل تجارت و معامله خواهد بود.