پگاه شفتی: شاید کم‌تر کسی تصورش را می‌کندکه می‌شود یک پرینتر در آب هم باشد! فناوری هیدروگرافیک به‌نوعی نقاشی روی آب گفته می‌شود که با غوطه‌ور کردن شئ موردنظر در آن، آب به بدنه‌ی آن می‌چسبد.

هیدروگرافیک یک صنعت جوان است و تقریباً می‌توان هر‌سطحی را با هرنوع پیچ و خم یا جنسي رنگ کرد. چوب، فلز، پلاستیک، شیشه و هرماده‌ي دیگری که قابلیت غوطه‌ور‌شدن را در آب داشته باشد، با صنعت هیدروگرافیک در یک لحظه طراحی و رنگ می‌شود.

هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست اولین‌بار چه‌کسی این روش را برای طراحی و رنگ‌آمیزی روی اشیا ابداع کرده، اما حق اختراع این فناوری را در سال 1982 یک مهندس به نام «موتویاسو ناکانیشی» در ایالات متحده  ثبت كرده است.

 

  • روند چاپ

شاید به‌همان سادگی که به‌نظر می‌آید نباشد، به‌خصوص که این نوع چاپ نیاز به مواد شیمیایی مخصوص دارد و البته تجهیزات مخصوص.

یک محفظه‌ی آب و نوعی الکل پليمر محلول در آب، اصلی‌ترین ملزومات این فناوری هستند.

بعد از این‌‌که طرح با تمام جزئیات، روی آب قرار گرفت، شئ موردنظر با شیوه‌ی خاص در دستان كارشناس به زیر آب برده می‌شود و وقتی بیرون بیاید تمام نقش‌ها با کیفیت عالی بر روی آن افتاده است.

در حال حاضر شرکت آمریکایی «اچ‌جی آرتز»، خدمات رنگ آبی را با پرینترهای مخصوص خودش انجام می‌دهد. این روش طراحی و رنگ‌آمیزی بسیار به صرفه است و می‌تواند در عرض چند لحظه ده‌ها شئ را هم‌زمان رنگ‌آمیزی کند.

 

رينگ‌های رنگ‌شده با فناوری هیدروگرافیک

 

همه چیز رنگ می‌شود؛ حتی دسته‌ی کنسول بازی. بدون قلم‌مو و صرف وقت زیاد

 

وقتی كارشناس هوس می‌کند دست خودش را هم رنگ کند!

 

کلاه ایمنی با روشی اریب در آب فرو می‌رود و وقتی بیرون مي‌آید منقش است.

 

چندین محافظ گوشی تلفن‌همراه هم‌زمان و فقط در یک لحظه رنگ شده‌اند.

 

بدنه‌ی رنگ شده‌ي یک موتورسیکلت با فناوری هیدروگرافیک