به گزارش ایرنا، قیمت نفت در بازارهای جهانی، در هفتههای اخیر به ویژه پس از برگزاری نشست الجزایر و توافق با فریز نفتی (تثبیت تولید) رو به افزایش داشته است.
وزیران نفت کشورهای عضو اوپک در حاشیه اجلاس وزارتی مجمع بینالمللی انرژی (در 6 تا 8 مهر) گردهم آمدند و توافق کردند در حمایت از قیمتها سقف تولید اوپک را کاهش دهند.
بنابراین از ماه نوامبر (آبان - آذر) ٢٠١٦ مجموع تولید نفت کشورهای عضو این سازمان به ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت.
به گزارش مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت در هفته منتهی به ٣٠ سپتامبر (٩ مهرماه)، قیمت نفت خام سنگین ایران با ٢٥ سنت افزایش به ٤٠ دلار و ٧٦ سنت برای هر بشکه رسید؛ میانگین قیمت نفت سنگین ایران امسال تاکنون ٣٦ دلار و ٦٣ برای هر بشکه بوده است.
قیمت سبد نفتی اوپک نیز در هفته مورد بررسی، به ٤٣ دلار و ١٣ سنت برای هر بشکه رسید که نسبت به هفته پیش از آن، ٦٦ سنت افزایش نشان میدهد.
هر بشکه نفت خام دبلیو.تی.آی آمریکا در هفته منتهی به ٢٣ سپتامبر با ٢ دلار و ٢٨ سنت افزایش، ٤٦ دلار و ٧٤ سنت برای هر بشکه معامله شد.
همچنین قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال با ١٣ سنت افزایش ٤٦ دلار و ٦٨ سنت برای هر بشکه معامله شد.
افت سطح ذخیرهسازی نفت خام در آمریکا نیز عامل موثر دیگر افزایش قیمت در بازار بود؛ بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا سطح ذخیرهسازی تجاری نفت خام این کشور در هفته منتهی به ٢٣ سپتامبر (دوم مهرماه) با یک میلیون و ٨٨٠ هزار بشکه در روز کاهش به حدود ٥٠٢ میلیون و ٧٢ هزار بشکه رسید.
در همین هفته، سطح ذخیرهسازی فرآوردههای میانتقطیر نیز در آمریکا با یک میلیون و ٨٢٠ هزار بشکه کاهش به حدود ١٦٣میلیون بشکه رسید. این درحالی است که عمده پالایشگران فعال در آمریکا، در تلاش برای تولید سوختهای گرمایشی و ذخیرهسازی این نوع فرآوردههای نفتی برای تامین تقاضا در فصل سرما هستند.