همشهری آنلاین: وسعت جنایت جدید عربستان در حمله به یک مجلس ترحیم در صنعا موجب شد تا یک سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا بگوید که در واکنش به این حمله مرگبار این کشور "حمایت شدیدا کاهش یافته" خود از عربستان سعودی را "فورا" بازبینی می‌کند.

به گزارش دويچه وله، ند پرایس‌، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا ساعاتی پس از حمله هوایی در صنعا گفت که "ایالات متحده هر چند به عربستان سعودی برای دفاع از تمامیت ارضی خود کمک می‌کند، اما با این حال آمریکا همچنان به ابراز نگرانی جدی در مورد جنگ یمن و چگونگی روند آن ادامه خواهد داد."

پرایس اضافه کرد که همکاری امنیتی واشنگتن با ریاض به معنای "یک چک سفید امضا" نیست و آمریکا با توجه به حادثه اخیر در صنعا و دیگر حوادث مشابه که به تازگی رخ داده‌اند، "تصمیم گرفته تا همکاری‌های خود با عربستان سعودی را که حمایت از آنها در حال حاضر هم به شدت کاهش یافته، تحت بازبینی فوری قرار دهد."

صبح روز شنبه (۸ اکتبر/ ۱۷ مهر) در جریان یک حمله هوایی به یک مراسم ترحیم در صنعا دستکم ۱۴۰ تن کشته شدند. شورشیان حوثی این حمله را کار عربستان می‌دانند اما عربستان این اتهام را رد کرده است.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا خاطرنشان کرد: «ما آماده‌ایم تا پشتیبانی‌مان را طوری تنظیم کنیم که همراستا با اصول ایالات متحده، ارزش‌ها و منافع آمریکا قرار بگیرند؛ از جمله دستیابی به پایانی فوری و بادوام برای درگیری‌های تراژیک یمن.»

 

  • تقاضا برای تحقیقات "فوری و بی‌طرفانه"

حمله روز شنبه در صنعا یکی از خونین‌ترین حملاتی بود که از آغاز عملیات ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی در یمن رخ داد.

جیمی مک‌گلدریک، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در یمن گفته است که امدادگران از این حمله "شوکه و خشمگین" شده‌اند. او خواستار تحقیقات فوری در رابطه با حمله روز شنبه شده و تأکید کرد که جامعه جهانی باید برای تضمین محافظت از غیرنظامیان در یمن فشار بیشتری وارد کند.

استفان اوبراین، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و امدادرسانی نیز خواستار تحقیقات فوری و "بی‌طرفانه" در مورد این حمله شده و گفت: «این حمله وحشتناک و فجیع بی‌اعتنایی مطلق نسبت به زندگی انسان‌ها را به نمایش گذاشت.»

سپتامبر سال گذشته نیز حمله هوایی به یک مراسم عروسی در نزدیکی شهر مخا منجر به کشته شدن دستکم ۱۳۱ تن شد. در آن زمان نیز نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان دست داشتن در این حمله را رد کردند.