براساس گزارش ديسكاوري، نتايج اين تحقيق نشان ميدهد آلودگي هوا بيش از سوتغذيه، كمبود بهداشت و آبهاي ناسالم موجب مرگ و مير آفريقاييها ميشود.
اين مطالعه ميان رشد بيوقفه جمعيت شهري آفريقا را با افزايش مرگ و مير زودرس ناشي از آلودگي هوا ارتباطي مستقيم يافتهاست. به گفته محققان درحالي كه ميزان آلودگي هوا در آسيا،به ويژه در كشورهاي پرجمعيتي مانند چين و هندوستان بسيار شديدتر است، آفريقا نيز به زودي به بحران آلودگي و سلامتي مشابه با بحران موجود در چين و هند مبتلا خواهدشد.
ميزان آلودگي از سال 1990 تا 2013 در سرتاسر آفريقا 36 درصد افزايش داشتهاست. كشورهايي مانند اتيوپي، آفريقاي جنوبي و نيجريه به سرعت درحال صنعتي شدن هستند و همزمان ميزان آلودگي هواي ناشي از ترافيك و نيروگاهةا نيز افزايش يافتهاست. پخت و پز روي آتش نيز از ديگر عوامل آلودگي هوا است زيرا بسياري از خانوادههاي آفريقايي از اجاقها و منابع سوختي نامناسب براي پخت و پز استفاده ميكنند.
به گفته محققان در شهرهايي مانند لندن آلودگي هوا ناشي از سوختن هيدروكربنهاي ناشي از سوخت خودروها و سيستم حمل و نقل است، اما آلودگي آفريقا اينگونه نيست. سوزاندن زباله، آشپزي روي آتش، ميليونها ژنراتور ديزلي،نيروگاههاي پتروشيمي و خودروهايي كه مبدلهاي كاتاليزوري آنها برداشته شدهاند، در كنار هم عوامل اصلي آلوده سازي هواي آفريقا را تشكيل دادهاند. تركيباتي مانند دياكسيد سولفور، بنزن و مونوكسيد كربن اصليترين مشكلات شهرهاي آفريقايي به شمار ميروند.
بيماريهاي متعددي از جمله سكته مغزي و قلبي، سرطان ريه و آسم حاد و مذمن از جمله بيماريهايي هستند كه با آلودگي هوا در ارتباطند. به گفته محققان مدل كنوني حمل و نقل و منابع انرژي به هيچوجه مناسب نيستند و دولتها بايد به سرعت سوبسيد توليد و استفاده از سوختهاي فسيلي، نفت و گاز طبيعي را قطع كند. اين اولين مطالعهاي است كه در آن به هزينههاي انساني و اقتصادي آلودگي هوا در قاره آفريقا پرداختهاست.