به گزارش شركت كنترل كيفيت هواي تهران، مرجع ملي كنوانسيون حقوق كودك در ايران اعلام كرده كه 30درصد جمعيت كشور را كودكان تشكيل ميدهند. اين عدد در ميان شهرهاي بزرگ با جمعيت 38ميليوني كه با آلودگي هوا دست و پنجه نرم ميكنند، به 11.5ميليون نفر ميرسد. آلودگي هوا در بسياري از مناطق ايران و جهان گاه به بيش از 6برابر حد مجاز جهاني ميرسد.
آلودگي هواي تأثيري مستقيم بر افزايش نرخ بيماريهاي مرگبار دارد. براساس آمار منتشرشده طي سال 2012از تعداد 8مورد مرگومير در سطح جهان، يك مورد آن مرتبط با آلودگي هوا بوده كه اين آمار در حدود 7ميليون مرگوميرسالانه منتسب به آلودگي هواست. متأسفانه حدوداً 600هزار مورد از اين آمار در جهان مربوط به مرگوميرسالانه كودكان زير 5سال است. از سويي بيماري ذاتالريه مهمترين عامل مرگومير كودكان است. در جهان سالانه حدوداً يك ميليون كودك در اثر بيماري ذاتالريه ميميرند كه بيش از نيمي از اين آمار مستقيماً مرتبط با آلودگي هواست.
روند روبه رشد ريه و سيستم تنفسي كودكان عامل افزايش آسيبپذيري آنها به آلودگي هواست. همچنين لايه سلولي داخل سيستم تنفسي كودكان بسيار نفوذپذيرتر از بزرگسالان است. اين درحالي است كه تعدد دفعات تنفس در كودكان دوبرابر بيشتر از بزرگسالان بوده و همچنين سيستم ايمني بدن كودكان در حال تكامل بوده و در برابر آلودگي آسيبپذيرتر است. كودكان در كشورهاي با درآمد كم و متوسط بيشتر تحتتأثير آلودگي هوا قرار دارند. حداكثر تا 88درصد از كل آمار مرگومير ناشي از بيماريهاي منتسب با آلودگي هوا در فضاي آزاد و بيش از 99درصد از آمار مرگومير منتسب به آلودگي هواي فضاهاي بسته، در كشورهاي با درآمد كم و متوسط رخ داده است.