به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر شهلا چایچیان اظهارداشت: امروزه روشهای کم تهاجمی فقط به عنوان یک روش جراحی نیست بلکه هر روشی در هر شاخهای از پزشکی به خصوص در رشته زنان باعث شود که درمانهای با تهاجم کمتری برای بیماران انجام شود و با نتایج بهتر و صدمات کمتر، بیمار را از آن بیماری نجات دهیم میتوانیم به آن عنوان کم تهاجمی دهیم. بنابراین در رشتههای ژنتیک، سلولی مولکولی، مامایی، نوزادان و رشتههای وابسته مثل تصویر برداری و...، وقتی بتوانیم با ضرر کمتر یک بیماری را درمان کنیم به آن عنوان کم تهاجمی میدهیم.
این متخصص زنان و زایمان گفت: قبلا برای برداشتن یک فیبرم در رحم بیمار باید شکم را باز میکردیم تا ضایعه را برداریم و گاهی اوقات مجبور به برداشتن رحم میشدیم که این عمل باعث نازایی در فرد میشد اما الان با استفاده از جراحیهای کم تهاجمی میتوان برنامه ریزی کرد برای بچه دار شدن بعدی و با کمترین تهاجم و عارضه میتوان بیمارهای داخل رحمی را با هیستروسکوپی هم تشخیص داد و هم درمان کرد.
این فلوشیپ لاپاراسکوپی ادامه داد: استفاده از روشهای جراحیهای کم تهاجمی بیشتر برای بیماریهایی مثل فیبرمهایی که باعث خونریزی مکرر و سقط جنین میشوند یا پلیپها یا ضایعات اندومتر، استفاده میشود چرا که تا سالهای قبل باید عملهای بزرگی انجام میشد اما امروزه با این روش و با یک بستری نیمه روز در بیمارستان فرد درمان میشود.
چایچیان، مخاطبین اصلی در کنگره پیش رو را متخصین زنان، فوق تخصصهای زنان، متخصصین بیهوشی، جراحی عمومی، پاتالوژی، رادیولوژی، سرطانها به خصوص سرطانهای زنان، متخصصین نوزادان و اطفال، ماماها و پزشکان عمومی عنوان کرد و گفت: برای برگزاری این کنگره ۲۰ مهمان خارجی در رشتههای مختلف دعوت شدهاند و همچنین جراحیهای لاپاراسکوپی به صورت زنده در این کنگره توسط بهترین جراحان ایرانی شاخص در دنیا و جراحان خارجی انجام خواهد شد. علاوه بر این در رشته سونوگرافی و اتروتیک، رادیولوژی مهمانان ویژهای حضور خواهند داشت که نتیجه تبادلات علمی بین شرکتکنندگان ایرانی با مهمانان خارجی به نفع بیماران خواهد بود.
وی ادامه داد: امسال سعی کردهایم به جای تقدیر از پیشکسوتان باعث انگیزه در همکاران جوانمان شویم از این رو دعوت میکنیم تا اگر نوآوری یا کار جدیدی در زمینه آموزشی، پژوهشی و درمانی انجام دادهاند مدارکشان را به هیات برد کنگره ارسال کنند تا به برگزیدگان برتر در افتتاحیه کنگره جوایزی اهدا گردد.
وی با اشاره به برگزاری دومین کنگره بینالمللی روشهای کم تهاجمی زنان و مامایی و سیزدهمین کنگره بینالمللی زنان و مامایی ایران در روزهای ۳۰ دی تا ۳ بهمن ۹۵ در مرکز همایشهای رازی تهران، گفت: دو محور اصلی این کنگره ارتقاء سلامت مادران و رشته زنان و مامایی به صورت فوق تخصصی در رشتههای لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی به صورت دقیق و با جزئیات کامل در این کنگره برای همکاران ارائه خواهد شد.
چایچیان افزود: این کنگره ۲۰ امتیاز بازآموزی برای تمامی شرکتکنندگان دارد و مهلت ارسال مقالات تا اول آذر ۹۵ است و همکاران میتوانند جهت ثبت نام و ارسال مقالات به ادرس اینترنتی www.ismig.ir مراجعه کنند.