به گزارش مهر، سال گذشته نیز طراحان نخستین چرم ساخته شده از قارچ را ارائه کردند. دو شرکت حافظ محیط زیست "اکو اکتیو" و "بیو مزون" این مبلمان را در نمایشگاه Biofabricate ۲۰۱۶ رونمایی کردند.
محققان این دو شرکت از بافتهای ریز و میکروسکوپی موجود در قارچ که به نام "مایسلیوم" نیز شناخته میشوند به عنوان مبنای ساخت صندلی و پایههای میز استفاده کردند. چون مایسلیوم به طور طبیعی به مواد دیگر میچسبد، به قارچ کمک میکند به صورت خوشهای در سطوح مختلف رشد کند. این ماده را میتوان با خاک اره یا الیاف مخلوط کرد و همزمان با رشد مایسلیوم این مواد نیز به هم میچسبند.
ایبن بایر مدیرعامل اکو اکتیو در این باره میگوید: یک دهه قبل زمانی که دانشجوی موسسه رنسلائر پلی تکنیک بودم و به عنوان یک پروژه کلاسی قارچ را در اتاقم پرورش دادم، این خاصیت مایسلیوم را کشف کردم.
او متوجه شد میتوان از مایسلیوم ماده فوم مانند ساخت. ماده ساخته شده شباهت زیادی به پلاستیکهایی داشت که به عنوان پوشش روی دستگاههای الکتریکی قرار داده میشد و پس از آن نیز با شرکتهای بزرگی مانند دل همکاری کرد. پس از آن نیز متوجه شد اگر مایسلیوم را با مواد قدرتمندتر مانند تراشه چوب مخلوط کند، ماده حاصل قدرت بیشتری خواهد داشت. بنابر این آن را در ساخت مبلمان به کار گرفت. اکنون نمونههای اولیه مبلمان قارچی ساخته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۲
همشهری آنلاین: دو شرکت با همکاری یکدیگر از قارچ به عنوان ماده اولیه تولید مبلمان استفاده کردهاند.