مدتي قبل دانشجوي نخبه و مخترع مشهدي براي ثبت مقاله آياسآي خود راهي يكي از مؤسساتي شد كه در زمينه پذيرش و انتشار مقالات علمي فعاليت ميكرد. او در رشته مهندسي مكاترونيك و در مقطع دكتري قبول شده بود و ميخواست با انتشار اين مقالات، امتياز لازم براي ثبتنام در دانشگاه را كسب كند.
آن روز يكي از كارمندان مؤسسه در ازاي پذيرش و انتشار دو مقاله علمي، مبلغ يك ميليون تومان از وي دريافت كرد و قول داد كه بهزودي كارهاي پذيرش و انتشار مقاله را انجام خواهد داد. چند روز بعد او با جوان نخبه تماس گرفت و گفت كه كار پذيرش مقالههايش انجام شده و پس از آن دو گواهي پذيرش مقاله آياسآي در اختيار وي قرار داد و به اين ترتيب جوان نخبه براي ثبتنام در مقطع دكتري، راهي يكي از دانشگاههاي معتبر شد. او پس از انجام مصاحبه، گواهي پذيرش مقالههاي علمياش را نيز در اختيار دانشگاه قرار داد و تصور ميكرد كه بهزودي در آنجا پذيرفته خواهد شد تا اينكه مدتي بعد خبر عجيبي شنيد.
مسئولان دانشگاه اعلام كردند كه گواهي ارائه شده از سوي جوان نخبه جعلي است و او نهتنها نميتواند در دانشگاه ثبتنام كند بلكه با امتياز منفي كه برايش درنظر گرفته شده در آينده نيز با مشكل روبهرو خواهد بود. دانشجوي جوان با شنيدن اين خبر شوكه شد. او مطمئن بود كسي كه گواهي پذيرش مقالهها را جعل كرده، كارمند همان مؤسسهاي بوده كه به آنجا مراجعه كرده بود. به همين دليل راهي پليس فتا شد و از مؤسسه مورد نظر شكايت كرد.
با اين شكايت، تيمي از مأموران وارد عمل شدند و با بررسيهاي دقيق متوجه شدند كارمند مؤسسه ثبت و انتشار مقالات علمي، جاعل گواهي پذيرش مقالات شاكي بوده است. اين جوان 32ساله كه خود مدرك كارشناسي ارشد داشت دستگير شد و پس از انتقال به اداره پليس به جعل گواهي اعتراف كرد. او گفت: وقتي شاكي به مؤسسه ما آمد و ديدم كه براي ثبت و پذيرش مقالاتش عجله دارد، تصميم گرفتم از او كلاهبرداري كنم.
به همين دليل وعده دادم كه ميتوانم در مدت كوتاهي كار پذيرش مقالهاش را انجام دهم و در ازاي اين كار يك ميليون تومان از او گرفتم. اما پس از آن گواهي پذيرش مقاله را برايش جعل كردم غافل از اينكه مسئولان دانشگاه اين گواهي را استعلام كرده و متوجه جعلي بودن آن خواهند شد. سرهنگ جواد جهانشيري، رئيس پليس فتا خراسان رضوي با بيان اين خبر گفت: با اعترافات متهم، براي او قرار قانوني صادر شد و تحقيقات براي شناسايي ديگر جرايم احتمالي كه از سوي وي رقم خورده است ادامه دارد.
- هشدار به دانشجويان
سرهنگجهانشيري با هشدار به دانشجوياني كه قصد ثبت مقالههاي علمي خود را دارند از آنها خواست كه براي انجام اين كار خودشان اقدام كنند يا اينكه از مراكز كاملا معتبر استفاده كنند. وي با اشاره به ديگر شگردهاي كلاهبرداري به بهانه ثبت و پذيرش مقالههاي علمي گفت: متأسفانه برخي از كلاهبرداران با انتشار آگهي در شبكههاي اجتماعي يا سايتهاي اينترنتي طعمههايشان را شناسايي ميكنند.
چندي قبل نيز دانشجوي جواني از طريق يك آگهي تلگرامي با فردي كه مدعي بود در زمينه ثبت و انتشار مقالات علمي فعاليت دارد آشنا شده و براي ثبت مقالهاش 700هزار تومان به او پرداخت كرد اما مرد كلاهبردار به محض دريافت پول، اكانتش را حذف كرد و ديگر به تماسهاي دانشجوي جوان پاسخ نداد. رئيس پليس فتا خراسان رضوي از دانشجويان خواست براي جلوگيري از كلاهبرداري يا سرقت علمي، از قرار دادن مقالات خود در اختيار افرادي ديگر براي ثبت و انتشار در ژورنالهاي علمي خودداريكنند.