به گزارش روابط عمومی موسسه خیریه کهریزک؛ با حضور انبوهی از دوستداران امور خیرو نیکوکاری در کنار معلولین هنرمند ساکن در آسایشگاه خیریه کهریزک، مراسم ویژه 13 آذر، روز جهانی معلولین برگزار شد.
لازم به ذکر است پیش از برگزاری مراسم بلوار شادروان دکتر حکیم زاده که با طول 4 کیلومتر به آسایشگاه می رسد با همیاری دوستداران محیط زیست ، معلول ، کارکنان و تعدادی از پیشاهنگان استان تهران و شهرداری کهریزک ، پاکسازی و عاری از زباله محیطی شد.
خانم دکتر امانی مشاور معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست کشور، جمعی از پیشاهنگان استان تهران، فعالان محیط زیست، شهرداری کهریزک، مسئولان تربیت بدنی شهرستان ری و جمع کثیری از خیرینی که در طول سال تأمین کننده بخشی از هزینه های سنگین آموزش و نگهداری معلولین دراین مرکز خیریه را عهده دار هستند، از جمله میهمانانی بودند که آمدند تا در این روز، توانمندی معلولین جوان ساکن در این خانه بزرگ را تبریک بگویند.
دراین ویژه برنامه زیبا که همه ساله به همت مدیران و کارکنان کهریزک به عنوان نمادی برتر در سرویس دهی به معلولین برگزار می گردد و تأکید دارد بر توانمندسازی معلولین، انواع برنامه های هنری توسط خود معلولین به اجراء گذارده شد.
تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، اجرای سرود مقدس جمهوری اسلامی، برنامه های شاد و هنری و بالاخره انتخاب 13 معلول هنرمند برتر با الگوبرداری از 13 آذر، از جمله این برنامهها بود.
محسن پزشکی مدیر روابط عمومی آسایشگاه خیریه کهریزک در حاشیه این جشن بزرگ به خبرنگار ما گفت: هرگز به معلولین ساکن در این مجموعه به عنوان افراد بیمار و یا از کار افتاده نگاه نمی شود، بلکه چارچوب برنامه های مدون و در حال اجراء، زندگی بخشی و توانمند سازی آنان را هدف قرار داده است.
وی افزود: 37 کارگاه هنری فعال درآسایشگاه خیریه کهریزک روزانه پذیرای نزدیک به 600 معلول ساکن دراینجاست که در کنار استادکاران افتخاری خود، هنر می آموزند و از محل تولیدات هنری خود، حقوق دریافت می کنند که کفاف هزینه های شخصی آنان را میدهد.
پزشکی اضافه کرد: انواع البسه مورد نیاز سالمندان و معلولین و نیز کارکنان این مرکز، تابلوفرشهای رنگارنگ و زیبا، سفال، محصولات معرق، تزئینات شیشه ای و .... انواع محصولاتی هستند که با دستان پرتوان این عزیزان تولید و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
پزشکی درباره سایر فعالیت های رایج در آسایشگاه 1750 نفری کهریزک نیز گفت: در حال حاضر 56 دانش آموز معلول در سطوح مختلف تحصیلی تا پیش دانشگاهی در این مرکز مشغول به تحصیل هستند که خوشبختانه 6 نفر از محصلین ما موفق شده اند وارد دانشگاه شده، هم اکنون مشغول ادامه تحصیلات خود هستند.
مدیر روابط عمومی آسایشگاه خیریه کهریزک، جایگاه ورزش را در برنامه های این سازمان با اهمیت دانست و تأکید کرد:
انواع رشته های ورزشی چون بسکتبال با ویلچر، تنیس روی میز، بوچیا، شطرنج و دومیدانی در برنامه کاری مسئولین ورزشی این مرکز قرار دارد تا علاوه بر ایجاد نشاط و سرگرمی سالم بین معلولین، انگیزه آنان را در ادامه زندگی پیش رو افزایش دهد، در این رهگذر لازم است اشاره نمائیم تیم بسکتبال با ویلچر آسایشگاه تاکنون توانسته است چندین بار قهرمان لیگ برتر کشور شده، همچنین تنی چند از ورزشکاران معلول در سطح ملی و در مسابقات آسیایی و بین المللی موفق به دریافت مدالهای رنگارنگ ورزشی شده اند.
وی به خدمات مراقبت در منزل نیز اشاره و اذعان کرد: بیش از 300 معلول ساکن درخانه های خود که در حومه شهر ری زندگی میکنند، خدمات گوناگون را از کهریزک دریافت می دارند تا زندگی آرام و آسوده ای داشته باشند، خدمات پزشکی و پرستاری، فیزیوتراپی، روانشناسی و مددکاری از جمله خدماتی است که همه روزه توسط کارشناسان تیم مراقبت در منزل آسایشگاه به معلولین ساکن در منازل بصورت کاملاً رایگان ارائه می شود.
پزشکی در پایان یادآور شد: همه اقداماتی که هم اکنون در آسایشگاه خیریه کهریزک جهت توانمند سازی معلولین به انجام می رسد، ناشی از عزم بلند خیرین و نیک اندیشانی است که این مجموعه را باور دارند و می دانند که مسئولین فعال این مرکز در جهت زندگی بخشی جمعیت هدف خود از هیچ کوششی فروگذار نمی کنند.
گفتنی است آسایشگاه خیریه کهریزک با قدمتی 44 ساله توسط دکتر محمد رضا حکیمزاده تأسیس و هم اکنون پذیرای 1750 نیز سالمند، معلول و بیمار مبتلا به ام اس است.