به گزارش ايرنا، الهام آبتین سلامت ساکنان روستاهای سه قلعه، عباس آباد، فتح الله و سنجدی نیمروز را در معرض تهدید دانست و اظهار کرد: در این روستاها محصولات مختلف شامل ذرت علوفهای، جو و گندم کشت میشود و برخی از کشاورزان برای آبیاری از آب فاضلاب استفاده میکنند.
وی افزود: حفاظت محیط زیست زابل از این محلها بازدیدهای میدانی را انجام داده و گزارشات خود را به شرکت آب و فاضلاب زابل اعلام کرده است.
رئیس حفاظت محیط زیست زابل فاضلاب خام را سرمنشا اصلی انواع بیماریها و پراکنش حشرات دانست و تصریح کرد: استفاده از فاضلاب خام توسط انسان در راستای منافع زود بازده تهدیدی برای سلامت انسان است.
وی افزود: شکایتهای مردمی زیادی درباره مشکلات فاضلاب زابل مبنی بر نامناسب بودن سیستمهای تصفیه فاضلاب به محیط زیست رسیده است.
آبیتن گفت: رهاسازی فاضلاب در محل سکونت و ناقص بودن سیستم فاضلاب شهری از منازل افراد تا خروجی فاضلاب نشاندهنده نقص فنی در سیستم دفع و تصفیه فاضلاب در زابل است.
وی تاکید کرد: محیط زیست یک دستگاه حاکمیتی و نظارتی است و با هر مساله که در زمینه حفظ محیط زیست و شرایط اکولوژیکی مغایرت داشته باشد و سبب آلودگی آب، خاک، هوا و تهدید سلامت انسانها شود، برخورد میکند.
طبق اين گزارش، در زمینهای اطراف شهر زابل که مسیر عبور خطوط انتقال فاضلاب شهری به تصفیه خانه فاضلاب این شهر است جویها و نهرها، آبی لجنی رنگ دارند که منشا آن نیز لولههای فاضلاب شهری بوده که توسط برخی افراد شکسته شده است.
شبکه فاضلاب در برخی از نقاط، فرسودگی لولهها و اجرای نامناسب طرحهای فاضلاب شهری معضلاتی است که مردم شهر زابل با آن رو به رو هستند.
منطقه سیستان متشکل از پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، نیمروز و هیرمند واقع در شمال سیستان و بلوچستان زیر نظر اداره حفاظت و محیط زیست زابل مدیریت میشود.